Perinteinen leikki, viekas kettu tai toiselta nimeltään peili

Tämä hyvin perinteinen leikki viekas kettu tunnetaan myös nimellä Peili. Leikki saattaa olla uusi tuttavuus toisille, tai sitten ohjeet vaan  ovat unohtuneet ajan saatossa, joten laitetaanpas klassikko esittelyyn!

Leikissä ei ole rajoitteita leikkijöiden enimmäismäärästä, vähintään tarvitaan kolme leikkijää. Leikkiä voi leikkiä sisällä tai ulkona, kunhan tilaa on riittävästi.

Tämä leikki sopii vapaa-ajan lisäksi hyvin esimerkiksi syntymäpäivien ohjelmistoon tai koulun liikunta- tai välitunneille.

Leikin säännöt kannattaa aina sopia etukäteen, niin kaikilla on varmasti hauskaa!

Leikin ohjeet:

1. Leikkiin valitaan yksi johtaja eli viekas kettu tai peili. Muut leikkijät asettuvat jonkin sovitun matkan päähän johtajasta. Maahan voidaan piirtää viiva tai asettaa jokin merkki.

2. Johtaja kääntyy selin muihin leikkijöihin nähden, esimerkiksi seinää tai puuta vasten.

3. Kukin viivan tai merkin takana olijoista yrittää päästä johtajan taakse ja koskettaa häntä selkään niin, ettei johtaja näe.

Johtajaa saa lähestyä niin nopeasti tai hitaasti kuin haluaa, mutta tästä voidaan sopia omia sääntöjä, huomioiden leikkijöiden ikä ym. Esimerkiksi voidaan sopia, että johtajaa pitää lähestyä hyppimällä tai että ei saa harppoa.

Johtaja voi koska tahansa kääntyä katsomaan leikkijöitä, jolloin leikkijöiden pitäisi jähmettyä paikoilleen.
Jos johtaja käännyttyään huomaa liikettä, saa hän passittaa liikkuneen pelaajan takaisin aloituspisteeseen.

Lekkijöiden ikä ym huomioiden voidaan sopia myös, että johtaja saa lähettää kerrallaan vain yhden leikkijän aloituspisteeseen. 

Johtaja saa myös tuijottaa pelaajia niin kauan kuin haluaa, mutta myös tästä voidaan sopia tietenkin omia sääntöjä.

4. Se leikkijä, joka onnistuu koskettamaan johtajaa kun hän on selin, saa olla seuraava johtaja eli viekas kettu tai peili! Ja niin muut leikkijät asettuvat taas alkupisteeseen ja leikki alkaa alusta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*