Aurinkoinen kortti

Tämän kortin idean näin jossain joskus aikanaan, mutta en enää millään muista missä se olisi voinut alunperin olla joten suokaa anteeksi ettei lähdettä ole. Tässä esitettynä kuitenkin tämä ihanan helppo kortti joka sopii vähän nuoremmankin askartelijan tehtäväksi. Tässä näkyvän kortin tekikin 9-vuotias poikani pikkuveljelleen.

Askarteluun tarvitset:

Sinistä ja keltaista kartonkia
Keltaista kreppi- tai askartelupaperia
Kopiopaperia
Puikkoliima
Sakset
Esim kaksi pyöreää kantta (iso ja pienempi) tai harppi
2 Lyijykynää
2 kumilenkkiä
Viivain
Pyyhekumi

1. Leikkaa sinisestä kartongista sopivan kokoinen pala korttipohjaksi esim n. 20×15 cm. Huomaa kuitenkin tarkistaa että kortti on tarpeeksi iso siihen tuleville koristuksille. Voit tehdä viivaimella ja kynällä apuviivat leikkaamista varten.

2. Taita korttipohja keskeltä kahtia.


3. Aseta suurempi kansi keltaiselle kreppi- tai askartelupaperille tai käytä harppia ja piirrä sen avulla paperille pyöreä muoto auringoksi. Leikkaa piirrosviivoja pitkin aurinko irti.


4. Tee auringon reunoista saksilla sahalaitaiset. Avuksi leikkaamiseen voit piirtää apuviivat lyijykynällä.


5. Liimaa aurinko keskelle korttia, siten että taitoskohta tulee auringon keskelle.


6. Piirrä pienemmän kannen tai harpin avulla pienempiä ympyröitä 4 kpl kartongille ja leikkaa ne irti.


7. Taita leikatut ympyrätät keskeltä kahtia.


8. Liimaa ympyrät toisiinsa kiinni, ikäänkuin selät vastakkain, kuten kuvissa näkyy. Ensimmäisessä kuvassa näkyvissä on pinnat, joille on tarkoitus laittaa liimaa ja liimata toisiinsa kiinni. Jälkimmäisessä näkyy miltä liimatut pyörylät näyttävät liimaamisen jälkeen.


9. Liimaa ympyröistä koottu kokonaisuus korttiin auringon keskelle siten, että taitoskohdat tulee keskelle kortin taitoskohtaan.


10. Piirrä kopiopaperille pilviä sen verran kuin hyvältä tuntuu ja leikkaa ne irti. Liimaa pilvet  haluamiisi kohtiin kortille auringon viereen.


11. Voit tietenkin koristella kannen haluamallasi tavalla, mutta meillä korttiin laitettiin onnea 6 v teksti.
Teksti tehtiin kahdella lyijykynällä, jotka laitettiin yhteen kahdella kumilenkillä.


12. Kahta kynää hyvin pystyssä asennossa paperilla mahdollisimman yhtenäisellä vedolla käyttäen mudostettiin teksti. Tätä kannattaa ensiksi vähän harjoitella, jotta pääsee paremmin jyvälle oikeasta asennosta ja työtavasta.


13. Kun teksti oli valmis, alettiin sitä värittää lyijykynällä reunoista keskikohtaa kohden keventämällä. Lopuksi tekstin reunoja siistittiin tummentamalla niitä ja lopuksi pyyhekumilla pyyhittiin yli menneet kohdat pois.

 

14. Lopuksi leikkasimme tekstin irti ja liimasimme korttiin. Vielä onnentoivottajat kirjoitettiin kortin taakse ja valmista tuli.
Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Maitotölkki talo

Tyhjien maitotölkkien määrä puhuttaa meillä aina. Mutta ne ovat kuitenkin mitä mainioin askartelumateriaali. Tällä kertaa teimme maitotölkistä talon. Näitä kun tekee useita ja asettelee vaikkapa…

Kapteeni käskee

Omasta lapsuudesta muistan tämän leikin, mutta omat lapseni eivät olleet tästä kuulleet aiemmin, joten laitetaan nyt tännekin esille.   1. Yksi leikkijöitä valitaan tai arvotaan…

Vettä kengässä leikki

Itselleni aikanaan tämä leikki tuli koulussa tutuksi. Se oli erityispäivien riemu. Joskus joillain synttäreilläkin tätä on leikitty.   1. Jaetaan leikkijät kahteen ryhmään. Toinen ryhmä…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments