Helmi avainnauha

Helmistä voi perus kaulakorujen ja rannerenkaiden lisäksi tehdä vaikkapa astetta persoonallisemman avainnauhan.

Tekeminen on helppoa ja sujuu jo melko pieniltä lapsilta. Oma tyttäreni teki tällaisen eskarissa.

Tähän nauhaan käytetyt helmet ovat puisia, mutta muoviset käyvät yhtä hyvin. Varmista vain, että kuminauha ja helmet ovat yhteensopivan kokoisia.

 

Tekemiseen tarvitaan:

n. Metrin mittainen kuminauha
Avainrengas
Helmiä
Sakset

1. Pujota ensin avainrengas kuminauhaasi.

2. Laita kuminauha kaksinkerroin ja pujota muutamia helmiä kaksinkertaisen kuminauhan päällä aina avainrenkaalle asti, niin että kuminauhan päät ovat yhtä pitkät. Solmi kaksinkertainen kuminauha helmien jälkeen.

3. Ota kuminauhan päät erikseen ja pujottele haluamasi määrä helmiä kuminauhan kumpaankin päähän ja sido kuminauha solmulla yhteen.

4. Laita kuminauhan päät taas kaksinkerroin ja laita yksi helmi kaksinkertaiseen kuminauhaan. Solmi sen jälkeen päät yhteen ja katkaise ylimääräinen kuminauha pois.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Kattopallo, onko leikki vanha vai uusi tuttavuus?

Kattopallo on itseasiassa ainakin Wikipedian mukaan käsittääkseni vanha, mutta edelleen hauska mukaansa tempaiseva leikki. Itse en kyseistä leikkiä leikkinyt tai edes tuntenut lapsena,  vaan vasta…

Perinteinen leikki, viekas kettu tai toiselta nimeltään peili

Tämä hyvin perinteinen leikki viekas kettu tunnetaan myös nimellä Peili. Leikki saattaa olla uusi tuttavuus toisille, tai sitten ohjeet vaan  ovat unohtuneet ajan saatossa, joten…

Tee se itse leikkialusta lapsille

Joiltain syntymäpäiviltä jäi nurkkiin pyörimään valkoinen kertakäyttöinen pöytäliina, jonka toinen puoli on sellainen vahakangastyyppinen ja toinen karkeampi. Sen verran se kuitenkin oli saanut kärsiä, että…