Tee se itse leikkialusta lapsille

Joiltain syntymäpäiviltä jäi nurkkiin pyörimään valkoinen kertakäyttöinen pöytäliina, jonka toinen puoli on sellainen vahakangastyyppinen ja toinen karkeampi. Sen verran se kuitenkin oli saanut kärsiä, että pöytäliinaksi siitä ei enää olisi.

Ensiksi säästin sitä lasten suojapaperiksi maalauspuuhiin, mutta kun sitä ei muistanut kuitenkaan siihen tarkoitukseen laittaa koskaan, aloin miettiä sille muuta käyttöä.

Niinpä ajattelin että 8- ja 10-vuotiaat poikani saavat tehdä itselleen pöytäliinasta leikkialustat dinosauruksille ja sotaleikeilleen.

Niinpä pöytäliinasta leikattiin kummallekin kunnon palat ja sitten vaan maalaamaan.

Maalaamiseen käytimme sormivärejä jotka maalattiin siveltimellä. Toimii loistavasti! Lisää värejä saa sekoittamalla värejä jossain toisessa astiassa tai pieni määrä syntyy vaikkapa vanhan raejuustokannen päällä sekoittamalla.

Kannattaa muistaa antaa värien kuivua välillä, varmaan vaikeinta koko projektissa, sillä niin innoissaan olivat kummatkin pojat tästä puuhasta. Siksipä hätähousuille vinkki, vanhempien valvonnassa voi työn kuivattaa varovasti hiustenkuivaajalla eli föönillä.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tee se itse liisteri askarteluun

Liisteri on liiman kaltainen aine, jota käytetään tapettien kiinnityksen lisäksi joissain askarteluprojekteissa. Liisteriä voi toki ostaa valmiina maalaustarvikeliikkeistä yms. Mutta jos liisteriä ei nyt halua…

Kulho sanomalehdestä ja liisteristä

Sanomalehdestä on moneksi, joten laitetaan esille tällä kertaa lisää ideaa askarteluun sanomalehtipaperista ja liisteristä. Liisteriä ei tarvitse välttämättä lähteä metsästämään rautakaupasta, vaan voit tehdä lapsiystävällisen…

Asentohippa leikki

En suoraan sanottuna muista mikä tämän hipan nimi oli.. Niinpä annoin sille tällaisen nimen kuin asentohippa. Ja koska hippa leikit ovat aina niin hauskoja, päätin…