Tee se itse leikkialusta lapsille

Joiltain syntymäpäiviltä jäi nurkkiin pyörimään valkoinen kertakäyttöinen pöytäliina, jonka toinen puoli on sellainen vahakangastyyppinen ja toinen karkeampi. Sen verran se kuitenkin oli saanut kärsiä, että pöytäliinaksi siitä ei enää olisi.

Ensiksi säästin sitä lasten suojapaperiksi maalauspuuhiin, mutta kun sitä ei muistanut kuitenkaan siihen tarkoitukseen laittaa koskaan, aloin miettiä sille muuta käyttöä.

Niinpä ajattelin että 8- ja 10-vuotiaat poikani saavat tehdä itselleen pöytäliinasta leikkialustat dinosauruksille ja sotaleikeilleen.

Niinpä pöytäliinasta leikattiin kummallekin kunnon palat ja sitten vaan maalaamaan.

Maalaamiseen käytimme sormivärejä jotka maalattiin siveltimellä. Toimii loistavasti! Lisää värejä saa sekoittamalla värejä jossain toisessa astiassa tai pieni määrä syntyy vaikkapa vanhan raejuustokannen päällä sekoittamalla.

Kannattaa muistaa antaa värien kuivua välillä, varmaan vaikeinta koko projektissa, sillä niin innoissaan olivat kummatkin pojat tästä puuhasta. Siksipä hätähousuille vinkki, vanhempien valvonnassa voi työn kuivattaa varovasti hiustenkuivaajalla eli föönillä.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Pahvilinna

Tänä päivänä kun kaikenmaailman digiviihde vie helposti lasten aikaa, on ihanaa huomata että askartelutkin voivat imaista mukaansa näin! Tekijänä tälle linnalle oli 10-vuotias poikani, jolle…

Traktori piirros askartelu

Tämä hauska traktori piirros askartelu on tosi helppo ja hauska tehdä vaikkapa pienenkin kanssa yhdessä. Vähän isompi lapsi osaa varmasti tehdä tämän itsekin. Kuvissa esiintyvä…

Hai kortti

Poikani oli täyttämässä 5 vuotta ja satuin törmäämään hauskaan hai kortti ideaan eräällä englanninkielisellä sivulla. Ajattelinkin kokeilla itse tehdä saman tapaisen kortin. Hai kortti on…