Tee se itse leikkialusta lapsille

Joiltain syntymäpäiviltä jäi nurkkiin pyörimään valkoinen kertakäyttöinen pöytäliina, jonka toinen puoli on sellainen vahakangastyyppinen ja toinen karkeampi. Sen verran se kuitenkin oli saanut kärsiä, että pöytäliinaksi siitä ei enää olisi.

Ensiksi säästin sitä lasten suojapaperiksi maalauspuuhiin, mutta kun sitä ei muistanut kuitenkaan siihen tarkoitukseen laittaa koskaan, aloin miettiä sille muuta käyttöä.

Niinpä ajattelin että 8- ja 10-vuotiaat poikani saavat tehdä itselleen pöytäliinasta leikkialustat dinosauruksille ja sotaleikeilleen.

Niinpä pöytäliinasta leikattiin kummallekin kunnon palat ja sitten vaan maalaamaan.

Maalaamiseen käytimme sormivärejä jotka maalattiin siveltimellä. Toimii loistavasti! Lisää värejä saa sekoittamalla värejä jossain toisessa astiassa tai pieni määrä syntyy vaikkapa vanhan raejuustokannen päällä sekoittamalla.

Kannattaa muistaa antaa värien kuivua välillä, varmaan vaikeinta koko projektissa, sillä niin innoissaan olivat kummatkin pojat tästä puuhasta. Siksipä hätähousuille vinkki, vanhempien valvonnassa voi työn kuivattaa varovasti hiustenkuivaajalla eli föönillä.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Piirrä kirsikka, tomaatti, rypäleet ja porkkana

Tulosta kuva ja anna lapsen piirtää mallin mukaan katkoviivaa pitkin. Lopuksi kuvat voi myös värittää. Lapsi oppii piirtämään kirsikan, porkkanan, viinirypäletertun ja tomaatin.    

Avaimenperä kutistamalla

Tämä hauska avaimenperä askartelu on mitä helpoin toteuttaa. Tietenkin näitä voi käyttää ihan vaan koristeenakin tai vaikka vetoketjun vetiminä. Materiaalin löydät helposti kotoasi!  Huom! Askartelu…

Helmi avainnauha

Helmistä voi perus kaulakorujen ja rannerenkaiden lisäksi tehdä vaikkapa astetta persoonallisemman avainnauhan. Tekeminen on helppoa ja sujuu jo melko pieniltä lapsilta. Oma tyttäreni teki tällaisen…