Lipunryöstö leikki

Tämä varsin hauska ja vauhdikas leikki on sopiva vaikka koulujen liikuntatunnille, mutta myös kesäleireille tai vaikka juhlien ohjelmanumeroksi. 

Leikiin tarvitaan useampi leikkijä hyvän leikin aikaansaamiseksi, ja alueen jolla leikitään olisi hyvä olla melko tasainen. Muuten leikille ei sitten kauheasti vaatimuksia olekaan. 

 

1. Tätä leikkiä varten muodostetaan joukkueet vaikka punaiset ja siniset, joten olisi hyvä olla liuta lapsia leikkimässä. Noin 20 eli n. 10/joukkue on hyvä määrä, mutta minimissään kuitenkin jo n. 3/joukkue riittää hyvään leikkiin.

2. Sovitaan tietty leikkialue, joka jaetaan kahtia. Kummallekin joukkueelle määritetään oma puolensa. Ja molemmilta puolilta määritetään tietty paikka vankilaksi.

3. Joukkueille annetaan liput eli 1/joukkue, jotka saisivat mielellään olla samanlaiset.

Lippu voi olla periaatteessa mikä tahansa esine tai vaikka kangaspala, mutta keppi jonka päässä on lippu, toimii ehkä parhaiten.

4. Pelin tavoitteena on varastaa toisen joukkueen lippu oman joukkueen alueelle. Joukkueet puolustavat omaa lippuaan.

Lippua ei saa heittää toisen joukkueen puolelle eikä toiselle leikkijälle tai antaa toiselle leikkijälle.

5. Leikissä voidaan kehitellä ja sopia erilaisia taktiikoita, kuten että hyväksi tiedettyä juoksijaa vartioidaan tiiviimmin.

6. Jos leikkijä joka kantaa lippua jää kiinni, lippu jätetään kiinni jääneen kohdalle, sitä ei saa siirtää.

Jos toisen joukkueen lippu ylittää rajaviivan ja sillä kosketetaan maata oman joukkueen puolella, on joukkue voittanut, vaikka leikkijä olisikin jäänyt juuri kiinni (kunhan lippu on koskettanut maata ensin).

7. Lippu voidaan myös piilottaa esim kiven tai puun taakse, mutta sitä ei saa haudata tai ripustaa puuhun, sen pitää olla kuitenkin helposti nähtävissä.

8. Lippua ei saa vartioida liian lähellä kokoajan päivystämällä.

9. Jos punaisen joukkueen puolelta tulee joku sinisten alueelle ja sininen leikkijä saa hänet kiinni, joutuu punainen leikkijä vankilaan.

10. Vankilasta voidaan pelastaa oman joukkueen leikkijän kosketuksella. Pelastuksen jälkeen vankilassa ollut leikkijä saa ja pitääkin mennä takaisin omalle puolelle vapaasti, häntä ei saa ottaa kiinni. Mutta se joka pelasti vankilassa olleen, voidaan yrittää saada kiinni.

11. Kiinni jäänyttä ei voi pelastaa ennenkuin hän on ollut vankilassa.

12. Vankilassa olijat saavat muodostaa ketjun käsistä kiinni ottamalla, ulottuakseen mahdollisiin pelastajiin paremmin. Jos yhteen ketjun muodostaneista kosketaan oman joukkueen toimesta, vapautuvat kaikki vankilassa olijat.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Herkku vadelmarahka

Tämä helppo ja nopeasti valmistettava herkku vadelmarahka maistuu perheen pienimmillekin. On sitäpaitsi mukavaa valmistaa vaivatonta, terveellistä ja hyvää välipalaa yhdessä lasten kanssa.  Vähän isommat lapset…

Synttärikutsukortit

Joskus tuntuu että omat ideat on ihan loppu. Varsinkin kun on monta lasta, niin jotenkin tuntuu tympeältä käyttää samaa ideaa kaikkien kutsujen kanssa.. Niinpä lähdin…

Aurinkoinen kortti

Tämän kortin idean näin jossain joskus aikanaan, mutta en enää millään muista missä se olisi voinut alunperin olla joten suokaa anteeksi ettei lähdettä ole. Tässä…