Sydän kirjanmerkki askartelu

Tämä helppo ja mitä suloisin kirjanmerkki askartelu on nopea tehdä. Tarvikkeetkaan eivät vaadi välttämättä askartelukauppaan menoa, sillä löydät ne helposti kotoasi.

Askartelun osaa tehdä jo näpertämisestä kiinnostunut eskarikainen. Tämä askartelu kehittää kärsivällisyyttä ja sorminäppäryyttä. Hätäinen eskarilainen (kuten meillä) saattaa tosin kaivata hieman apua. 😊

Itse tehtyä kirjanmerkkiä on mukava käyttää kirjan välissä paikkaa merkkaamassa. Huomaa, että kirjanmerkkiä voi käyttää myös “lukutikkuna”, jonka avulla lukemaan opetteleva pysyy helposti oikealla rivillä tikun päätä osoittimena käyttäen.



Tarvitset askarteluun

Lankaa (melkeinpä millainen tahansa käy)
Jäätelötikku (tai pahvinen “tikku” jonka voi halutessaan päällystää vaikka lahjapaperilla)
Pahvia
Liimaa
Sakset

1. Piirrä paksuhkolle pahville sydämen kuva (meillä käytettiin pientä piparkakkumuottia apuna) ja leikkaa se irti.



2. Laita tippa liimaa sydämen pinnalle, paina langanpää siihen kiinni ja ala kieputtamaan lankaa sydämen ympäri ristiin rastiin. Jatka kieputtamista tarvittaessa väliin liimaa lisäten, kunnes sydän alkaa olla kokonaan langan peitossa.



3. Jos sinulla ei ole valmiiksi värillisiä jäätelötikkuja, voit halutessasi maalata tikun vaikka askartelumaaleilla tai värittää tusseilla. Mutta puun värinen tikku toimii ihan yhtä hyvin.

Lisää tippa liimaa tikun päähän ja sujauta se sydämen sisälle muutamien lankojen alitse. Kieputa vielä muutama kerros lankaa, jotta tikun pää menisi kunnolla peittoon lankojen alle.



4. Katkaise lanka ja liimaa langanpää kiinni takapuolelle. Anna työn kuivua hyvin ennen käyttöä.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Pallon poksauttelu leikki

Tämä hauska pallon poksauttelu leikki sopii mainiosti esimerkiksi syntymäpäivien ohjelmistoon. Eikä tähän tarvita mitään kummoisia tarvikkeita. Kasa ilmapalloja ja narua. Pallon poksauttelu on ehkäpä vieläkin…

Asentohippa leikki

En suoraan sanottuna muista mikä tämän hipan nimi oli.. Niinpä annoin sille tällaisen nimen kuin asentohippa. Ja koska hippa leikit ovat aina niin hauskoja, päätin…

Helppo sadepäivän piirros ja askartelu

Tässäpä hauska ja helppo piirros ja askartelu eskarilaiselle! Anna lapsen mielikuvituksen lentää työn parissa ja niin kuluu sateinenkin päivä mukavammin. Lopputulos on varsin hauska, eikä…