Aukollinen korttiaskartelu helppojen virkattujen kukkien kera

Tämän kertainen askartelu on aukollinen äitienpäiväkortti, johon tulee todella helpot virkatut kukat. Tokihan tämä kortti sopii erinomaisesti annettavaksi myös muuna merkkipäivänä.

Tämän askartelun myötä tulee samalla opittua virkkauksen perusteita, joten virkkauksen aloittelijoillekin tämä sopii mainiosti.

Meillä virkkauksen nimittäin teki eskarilainen, jolta työ sujuikin ainakin vauhdikkaasti ja voimalla.. Niinpä piti vähän pidätellä vauhtia ja voimaa, mutta kun rytmi löytyi niin homma onnistui erittäin hyvin.

Jos virkkaus luonnistuu lapselta paremmin sormin, sekin on aivan hyvä vaihtoehto! Virkkauksen voi tehdä myös yhteistyössä tai kuten meillä, minun tekemään aloitus silmukkaan. Tärkeintä on, että lapselle jää hommasta positiivinen fiilis.

Lisä ideana, näitä kukkiahan voisi ihan hyvin kiinnittää kuumaliimalla myös esim hiuspinniin, rintaneulaan ta vaikka pantaan.


Askarteluun tarvitset:

Kartonkia tai valmiin korttipohjan
Lankaa (esim ohutta villa- tai puuvillalankaa) kahta tai kolmea eri väriä langan paksuuden mukaan
Virkkuukoukku (langoillesi sopiva koko)
Vihreää paperia, kreppi- tai silkkipaperia
Geelikyniä, värikyniä tai tusseja
Liimaa 

1. Aloita tekemällä kahdella tai kolmella langalla aloitus silmukka.

Tee ensin langoista lenkki, kuten kuvassa alla.

Kohtele lankojasi kuin niitä olisi vain yksi ja siksi jatkossa puhunkin pelkästä langasta enkä langoista.

Laita sitten koukku (tai sormet) silmukkaan, nappaa lanka ja vedä silmukasta läpi. Katso kuvat alla.

Alla kuva, jossa lanka on juuri vedetty läpi silmukasta.

Kiristä lanka sopivasti niin, että koukku pääsee liikkumaan vähän silmukassa. Ei siis liian kireäksi. Tässä siis valmis aloitus silmukka.2. Nappaa lanka koukulle ja vedä lanka aloitus silmukan (tai viimeksi tehdyn silmukan) läpi ja kiristä taas hieman.3. Tee silmukoita edelliseen tapaan niin monta, että virkkaus on n. 10-12 cm, meillä siihen tarvittiin n. 22 silmukkaa. Katkaise sitten lanka  jonkin matkan päästä (n. 5cm) vedä viimeinen silmukka läpi asti solmuksi.

Tässä sitä vauhdin hurmaa pienillä käsillä.4. Tee kohdat 1-3 vielä kaksi kertaa, jos teet korttiisi kolme kukkaa.

Meillä tehtiin yksi ylimääräinenkin, kun työ sujui niin hyvin. Tämä ylimääräinen virkkaus päätyi koristamaan virkkaajan rannetta. Tämä nyt tämöisenä bonuksena tähän ohjeeseen..5. Leikkaa taitettava korttisi kartongista ja leikkaa siihen aukko tai käytä valmista korttipohjaa.Piirrä aukon läpi pienet merkit aukon kohdalle sisäpuolelle oikealle sisäsivulle, jotta lehtien kohdistus olisi helpompi tehdä.6.  Leikkaa lehdet vihreästä paperista (tietysti myös valkoiselle paperille piirretyt käyvät), lehtiä voi olla eri kokoisia. Voit koristella niitä jos haluat.

7. Liimaa lehdet kohdistusmerkkien avulla niin, että osuvat mukavasti aukon kohdalle kortin sisäsivulle.8. Liimaa melko runsaalla liimamäärällä virkkausketjut kukiksi pyöriteltyinä lehtien päälle.

Jos langan päät ovat liian pitkät, katkaise ylimääräiset pois tai pyörittele ne alle piiloon.

Tarkista, että kukat osuvat juuri aukon kohdalle. Niitä voi hieman siirtää liiman ollessa vielä märkää.

Aseta kortti sitten kuivahtamaan toviksi jonkin painon alle.9. Tee kanteen haluamasi koristelu ja kirjoita sisäpuolelle onnittelut sekä onnittelijat. Pieni runokin sopii sisäkanteen mainiosti!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Helppo puu askartelu wc-paperihylsystä

Askartelimme tällä kertaa 3 ja 6 -vuotiaideni kanssa tällaiset erittäin helpot ja yksinkertaiset puut. Tämä askartelu sopiikin erinomaisesti pienten askarteluun ja toki pienemmät tarvitsevat hieman…

Pallon heittopeli

Tämä on varmaan ainakin yksi helpoimmista itse tehtävistä peleistä mitä tiedän. Kuitenkaan välttämättä ei tule mieleen tehdä tällaista. Itsekin muistin idean vasta jokin aika sitten,…

Muffini kortti askartelu kutsu- tai onnittelukortiksi

Tällä kertaa esille laitetaan varsin hauska, hyvin yksinkertainen ja helppo muffini kortti askartelu. Kortti soveltuu hyvin kutsu- tai onnittelukortiksi. Tämän muffini kortti askartelun voi helposti…