Avaimenperä kutistamalla

Tämä hauska avaimenperä askartelu on mitä helpoin toteuttaa. Tietenkin näitä voi käyttää ihan vaan koristeenakin tai vaikka vetoketjun vetiminä. Materiaalin löydät helposti kotoasi! 

Huom! Askartelu vaatii vanhemman tarkkailua, sillä tässä avaimenperä askartelussa käytetään uunia.


Tarvitset avaimenperä askarteluun:

Elintarvikemuovia. Tatkista, että muovin laatu on 06 (numero merkitty pienen kolmion sisälle) kyseessä olevaa muovia käytetään esim donitsirasioissa, tomaattirasioissa yms. Voit tietenkin ostaa kutistusmuovia myös askarteluliikkeistä.
Permanent markereita
Rei’ittäjän
Avaimen kiinnitysrenkaan, lankaa tms
Lastan
Leivinpaperin


1. Ensin pestään muovirasia ja annetaan kuivua.

2. Leikataan muovirasiasta kaikki käyttökelpoinen tasainen muovi (pois laitetaan esimerkiksi muotoillut osat).

3. Muovinpalat voi vielä pyyhkäistä mahdollisten sormenjälkien varalta esimerkiksi käsidesillä tms jos tahtoo, tai sitten pesaisee kappaleet vielä kertaalleen. Sormenjäljet voivat vaikuttaa värien käyttäytymiseen muovin pinnalla.

4. Piirrä haluamasi kuva (kuivahtaneen) muovinpalan pinnalle permanent markereilla. Voit piirtää kuvan helposti läpi mallikuvasta. Voit käyttää esimerkiksi sarjakuvaa mallikuvana, jos haluat.

5. Kuumenna uuni 150 asteeseen.

6. Tee rei’ittäjällä reikä sopivaan kohtaan piirtämäsi kuvan yläpuolelle.

7. Leikkaa piirtämäsi hahmo irti muovista hieman  hahmon ääriviivan ulkopuolelta.8. Aseta piirtämäsi muovinpalat pellille leivinpaperin päälle ja laita pelti uuniin (en tosin suosittele laittamaan ainakaan ensimmäisellä kerralla useaa yhtäaikaa, sillä hommassa voi tulla kiire).

9. Tämä vaihe on nopea! Muutamassa minuutissa muovi ensin käpristyy ja sitten suoristuu ja samalla kutistuu!

10. Heti kun muovi on suora, ota pelti uunista. Lastalla voit muovin pellillä ollessa oikoa pientä käpristymistä (jota saattaa esiintyä jos muovi on otettu liian aikaisin tai myöhään pois) vielä muovin ollessa kuuma. Jos nostat muovin pois pelliltä jäähtyy se nopeammin, ja silloin mahdollinen suoristaminen pitää tehdä vieläkin nopeammin esim puisen leikkuulaudan päällä. Jäähtynyttä muovia ei voi enää suoristaa.11. Tämän jälkeen annetaan avaimenperän jäähtyä ja sitten kiinnitetään siihen haluamasi osat avaimeen tms kiinnittämistä varten.Vanhin tyttäreni teki itselleen VOCALOID Kagamine Rin avaimenperän, joka näkyy kuvissa.

Jos haluat lisää tietoa hahmosta: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kagamine_Rin/Len

Tässä kuvassa näkyy keskimmäisen poikani tekemät ötökät valmiina heilumaan repun vetoketjujen koristeena.


Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Helmi avainnauha

Helmistä voi perus kaulakorujen ja rannerenkaiden lisäksi tehdä vaikkapa astetta persoonallisemman avainnauhan. Tekeminen on helppoa ja sujuu jo melko pieniltä lapsilta. Oma tyttäreni teki tällaisen…

Tulosta tästä laskutehtävä lapselle – Kuinka monta lelua?

Tässä tulostettava laskutehtävä eskarilaiselle! Klikkaa kuvaa ja tulosta. Kuvat voi myös värittää!

Piirrä kirsikka, tomaatti, rypäleet ja porkkana

Tulosta kuva ja anna lapsen piirtää mallin mukaan katkoviivaa pitkin. Lopuksi kuvat voi myös värittää. Lapsi oppii piirtämään kirsikan, porkkanan, viinirypäletertun ja tomaatin.