Helpot kirjekuoret, kaksi erilaista ohjetta

Itse tehdyt kirjekuoret on minusta ihania, kuten käsin kirjoitetut kirjeet ja kortitkin! Siksipä tämä helppo ohje kannattaa laittaa talteen. Tässä ohjeessa nyt käytän valmiita ostettuja kortteja, mutta parhaitahan taitavat kumminkin olla ne itse tehdyt..

Itselläni on ollut tapana jouluisin lähetellä lasten kanssa tehtyjä kortteja ja niille nämä kuoret sopivat paremmin kuin hyvin! Tai sitten sitä vaan haluaa hieman persoonallisemman kuoren lähetykselleen ihan muuten vaan.
Toisinaan voi olla, ettei kotoa ei löydy yhtäkään kirjekuorta, kun niitä tarvitsisi. Ja joskus lähetettävä kortti tms on niin erikoisen mallinen, että valmis kuori saattaa tuntua huonolta valinnalta. Tällainen tilanne saattaa tulla esimerkiksi, jos tekee itse ns pop up kortteja, jotka kuuluu avata pystysuunnassa, jolloin on tietysti kiva, että kuorikin on avattavissa samaan suuntaan. Tällaisen pystysuuntaisen kortin kanssa saattaa olla parempi, jos paperinkin taittelee pystysuunnassa. Tämä ohje toimii aina, kunhan paperi on tarpeeksi iso lähetykselle, paperi vain yksinkertaisesti taitetaan sen mukaisesti.

Ainakin edellä mainituissa tapauksissa näistä helpoista ohjeista voi olla suuri apu! Eikä tarvikkeidenkaan suhteen ole suuria vaatimuksia.

Voit käyttää tähän lasten A4 kokoisia piirroksia suurinpiirtein normaalikokoisille korteille tai kirjeille, mieleisesi (n A4 sivun kokoinen) kuva aikakauslehdestä tai mainoksesta taikka muuta kuviollista paperia, tai lahjapaperia jos kotoa sellaista löytyy. Isommille korteille paperin pitää olla tietenkin suurempi ja pienemmille kannattanee paperia leikata jonkin verran.

Meiltä nyt piirroksia löytyy enemmän kuin kykenee säilyttämään, niin käytin itse sellaisia tässä. Isoisät ja -äidit ainakin ilahtuvat tätäkin kautta saamistaan lasten piirroksista! Eikä tässä puuhassa edes haittaa vaikka molemmat puolet olisi piiretty. Valitset vain puolen joka jää näkyviin.

Tämä ensimmäinen ohje on niin ihanan simppeli, että tarvitset vain:

Lapsen piirroksen tms (koko A4)
Teippiä tai tarra
Liimaa
Niin ja tietenkin kortti

Tuloksena suora läppäinen kuori

1. Taita piirros tai paperi keskeltä lyhyet sivut vastakkain kahtia niin, että haluamasi puoli jää ulkopuolelle.

Kaikki taitokset kannattaa tietysti tehdä huolella niin kuoresta tulee siisti.

2. Mittaa taitokset käyttäen apuna lopullista korttia tai lähetystäsi, asetaen lähetyksesi suurinpiirtein avatun arkin keskelle taitoskohtaan. Aseta kortti siten, että paperia jää saman verran kummallekin puolelle. Taita sitten toinen sivu kaistaleeksi lähetyksesi päälle sen verran kuin sitä nyt onkin, mieluummin vähintään sentin verran.

Senttiä kapeammat taitokset kannattaa varmistaa liimaamalla.

Muutoinhan tässä ei liimaa tarvita, paitsi jos kuoressa lähetetään jotain muutakin, joka voisi tipahtaa kyydistä postituksen aikana.

3. Toista edellinen kohta toiselle reunalle ja varmista, että lähetys sopii varmasti kuoreen. Eli vaikkapa, jos lähetyksesi on normaalia paksumpi, niin jätä hieman ilmaa taitoksen eli kaistaleen ja lähetyksen reunan väliin.

Muista siirtää kortti taitosten eli kaistaleiden alle keskisauman kohdalle, kun olet taitoksiin tyytyväinen, niin se ei putoa kyydistä.

Jos haluat liimata kuoren saumat kiinni, tee se nyt. Liima tulee siis noille käännetyille kaistaleille. Alla kuvassa korttini on esimerkin vuoksi kaistaleiden päällä.

4. Taita nyt kuori kiinni ensimmäisenä tehdyn keskitaitoksen mukaisesti kiinni.

5. Taita loppu paperista yksinkertaisesti läpäksi kuoren päälle ja kiinnitä teipillä tai tarralla.

Jos kaksinkertainen läppä häiritsee, voi alemman paperin pätkän leikata taitosta seuraten pois, ennen kuoren kiinnittämistä.

6. Lopuksi vain laitetaan kuoren päälle nimilappu teipillä tai halutessa liimalla.

Toinen kuori on lähes yhtä yksinkertainen kuin ensimmäinenkin ja tuloksena perinteisemmän mallinen kuori.

Tähänkään ei ihmeitä tarvita:

Lapsen piirros tms
Teippiä tai tarra
Sakset
Ja se kortti..

1. Aloita valitsemalla haluamasi puoli paperista ja aseta se puoli alaspäin.

2. Laita lähetyksesi paperin alareunaan nurinpäin ja “pää” alaspäin (jos lähetyksesi tulee samalla kertaa jäämään kuoreen), käännä paperi lähetyksineen sen reunaa seuraten niin, että muodostuu tasku.

Helpot kirjekuoret

3. Avaa taitos auki ja aseta lähetyksesi suurinpiirtein paperin keskelle ja tee sitten reunataitokset lähetyksen reunoja seuraten ensimmäisen ohjeen kohtien 2-3 mukaan.

Helpot kirjekuoret

Helpot kirjekuoret

Helpot kirjekuoret

Helpot kirjekuoret

4. Aseta nyt lähetyksesi ensimmäisen taitoksen kohdalle ja taita kuori kiinni. Taita tämän jälkeen loppu paperista läpäksi kuoren päälle.

Helpot kirjekuoret

5. Leikkaa läpän reunat viistoon kuten kuvassa tai pyöreään tms muotoon.

6. Avaa läppä, sisäpuolelle on tod.näk jäännyt ylimääräiset lipareet, jotka voit käännellä taitosten sisään, kuten kuvassa tai sitten voit vain leikata ne pois.

Helpot kirjekuoret

Jäljempänä vielä tarkennuskuvia lipareen taittelusta.

7. Nyt kuori on valmis suljettavaksi teipillä tai tarralla.

Lopuksi, riippuen kuoren kuvioinnista, voi kuoriin askarrella osoitelapun, joka sitten liimataan tai teipataan paikoilleen.

Helpot kirjekuoret

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Keinupolttopallo peli

Keinupolttopallo on hyvin perinteinen peli, jolla on useita nimiä kuten kiikkis tai keinupolttis. Peli perustuu tavalliseen polttopalloon, mutta sitä pelataan nimensä mukaan keinussa. Ja luonnollisesti…

Sanomalehtipaperi laiva askartelu

Sanomalehti laiva on hauska ja helppo askartelu tehdä, riippuen tietenkin siitä kuinka monimutkaisen tai yksityiskohtaisen laivan haluaa tehdä. Mutta sanotaan nyt niin, että tämä liisteriaskartelu…

Polttopallo tai polttis peli

Kaikki vanhemmat ovat varmaan ainakin kuulleet polttopallosta tai polttiksesta.  Ja itse muistan pelanneeni tätä koulun liikuntatunneilla. Mutta koska polttopallo on niin hauska peli, on sitä…