Helppo pöllö askartelu

Pöllöstä nimestään huolimatta tämä askartelu on hauska ja helppo. Luovuus pääsee tässä todella valloilleen.

Näiden pöllöjen tekoon on varmasti yhtä paljon ideoita kuin on tekijöitäkin, mutta esittelen tässä muutamia käyttökelpoisiksi ideoiksi.

Tässä yhteydessä en kirjoita mitään erillistä ohjetta tekemiseen vaan liitän tuonne loppuun kuvat, jotka selittävät asian. Kuvien yhteyteen laitan jotain vinkkiä tekemiseen.

 

Tekemiseen tarvitaan kaikkia tai joitain näistä riippuen millaisen teet, tietenkin voit keksiä omia ideoita lisäksi.

Wc-paperirullan hylsy tai useita
Vesivärejä, tusseja, sormivärejä, akryylivärejä tms
Sivellin ja vesikuppi
Lankaa, höyheniä, askartelupahvia tms.
Sakset
Liimaa
Pyykkipoikia

Jos käytät joitain maalamistarvikkeita tai liimaa, muista antaa maalien ja liiman kuivua aina ennen kuin jatkat seuraavaan vaiheeseen. Muista myös puhdistaa sivellin ja vaihtaa vesi aina tarvittaessa.

Itse tein maalatut pöllön niin että maalasin hylsyn ensin kauttaaltaan jollain pohjavärillä. Kun väri oli kuivahtanut, lisäsin yksityiskohtia vaikkapa lankoja tai eri värejä vaiheittain, antaen aina liimausten ja värien vähän kuivahtaa ennen uuden lisäämistä. Siten lopputuloksesta tulee siisti.

Tämä yllä oleva pöllö on tehty yksinkertaisesti liimaamalla js puristamalla rulla yläpäästä kiinni. Apuna käytin pyykkipoikia liimaantumisen ajan. Pohjaväri tehtiin maalaamalla sormiväreillä, jotka toimivat mielestäni loistavasti ja antavat mukavan peittävän lopputuloksen. Tässä voisi hyvin käyttää myös värillistä askartelupahvia, leikata sitä eri muotoisisksi ja liimata sitten paikoilleen.

Tämä pöllö on tehty samoin kuin edellinenkin, mutta liimaamisen aikana kulmiin on laitettu nuo lankatupsut. Tässä voisi hyvin käyttää myös höyheniä, askartelupahvia tai vaikkapa paperinarua.

Tämä pöllö on tehty painamalla rullan pää kiinni. Tässä on se hyvä juttu ettei liimaamista tarvita, paitsi jos haluaa laittaa jotain tupsuja tms kuten kuvassa olevalla pöllöllä.

Tällaisten pöllöjen tekeminen sujuu jo muuten aika pieniltäkin tekijöiltä.

Voit viedä pöllötaiteilun astetta pidemmälle ja laittaa pöllölle siivet kuten kuvassa. Ne voivat tietenkin olla myös toisinpäin jos niin haluat. Siivet on tehty yksinkertaisesti siivutetusta paperirullan hylsystä liimaamalla niitä yhteen. Liimauksessa taas hyvä apu on pyykkipoika. Maalaus tehdään vasta kuivuneena. Ja kun maalaus on kuivunut, liimataan siivet paikoilleen ja jälleen pyykkipoika hoitaa kiinni pitämisen.

Lisäksi pöllölle voi liimata pyrstönkin, kuten kuvassa. Tämä pöllö on muuten ihan tavallisilla vesiväreillä maalattu. Kuviot sormiväreillä sekä tusseilla.

Tästä ei pöllön tekeminen enää helpotu! Piirrä kuviot tusseilla.

Ja tietenkin voit tehdä pöllön sijaan vaikkapa kissan.

 

 

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Pallon poksauttelu leikki

Tämä hauska pallon poksauttelu leikki sopii mainiosti esimerkiksi syntymäpäivien ohjelmistoon. Eikä tähän tarvita mitään kummoisia tarvikkeita. Kasa ilmapalloja ja narua. Pallon poksauttelu on ehkäpä vieläkin…

Muffini kortti askartelu kutsu- tai onnittelukortiksi

Tällä kertaa esille laitetaan varsin hauska, hyvin yksinkertainen ja helppo muffini kortti askartelu. Kortti soveltuu hyvin kutsu- tai onnittelukortiksi. Tämän muffini kortti askartelun voi helposti…

Askartele helppo pahvikenkä kengännauhojen sitomisen opetteluun

Kengännauhojen solmiminen tai yleensäkin rusetin teko on taito joka mm kuuluu eskarilaisen opeteltaviin taitoihin. Toki jo pienemmätkin voivat harjoitella tätä erittäin hyödyllistä taitoa. Opettelun avuksi…