Pakettikortti hatulla askartelu

Tämä varsin yksinkertaisista tarvikkeista valmistettava tee se itse pakettikortti sopii kesäisiin paketteihin mitä mainioimmin koristeeksi!

Toki hattu ideaa voi käyttää vaikka onnittelukortissakin.

Kaupasta ostettuun korttiin verrattuna, itse tehty kortti lämmittää aivan erityisesti sydäntä!

 

Tähän askarteluun tarvitaan:

Aaltopahvia
Mehu- tai maitopurkin korkki
Paperinarua tai lankaa (lanka ei vaadi ihan niin näppäriä sormia)
Askarteluliimaa (joka kuivuu läpinäkyväksi)
Tussi
Paperia
Haluamiasi koristeita kuten pieni paperikukka, helmiä tms


1. Leikkaa aaltopahvista sopivan kokoinen pala  ja liimaa korkki siihen hyväksi katsomallesi kohdalle. Jätä kuitenkin hatun lierille tarpeeksi tilaa.

Voit halutessasi kuoria aaltopahvista päälimmäisen kerroksen pois, joka toisinaan lähtee nätisti irti ja toisinaan pienen pienissä osissa, kuten itselle kävi tällä kertaa.

Kuvassa näet kummatkin vaihtoehdot.2. Aloita hatun päällystäminen laittamalla liimaa jollekin alustalle niin, että sitä on helposti saatavilla.

Ota sitten paperinarua ja ala kiertämään sitä kiekoksi. Lisää vähän liimaa aina välillä ja kierrä narua hiljalleen lisää ja lisää, liimaa väliin laitellen. Alku on hankalin, kun aloituskohta pitää saada melko tiiviiksi, ettei jää reikää. Kun alusta pääsee, on työn tekeminen huomattavasti helpompaa.

Jos liimaa tursuilee sieltä täältä, se ei haittaa kun käytät läpinäkyväksi kuivuvaa liimaa.

Langan kanssa kiertäminen on helpompaa, mutta se kannattaa liimata suoraan korkin päälle, sillä riippuu tosi paljon langasta miten sen saa kiekoksi ilman tukea.3. Kun kiekko on korkin kokoinen, liimaa se korkin päälle ja jatka narun liimaamista ja kiertämistä myös korkin reunoille ja lopulta lieriksi pahvin päälle.4. Kun hatun lieri on haluamasi kokoinen, katkaise naru vähän matkan päästä ja piilota pää kierretyn narun alle liimaamalla.

5. Lisää haluamasi koristukset.

6. Lopuksi voit askarrella korttiin lapun johon tulee haluamasi teksti tai nimi. Liimaa se paikoilleen ja valmista tuli!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Pahvirulla kynäpurkki

Pienet taiteilijat tuppaavat joskus jättämään kyniä lojumaan sinne tänne. Siksi kynäpurkeille lienee aina käyttöä. Ja kun pahvirulla kynäpurkki on itse tehty, kummasti ne kynät myös…

Vahvista viivat tulostettava tehtävä

Kynänkäytön harjoittelu on tärkeä osa motoriikan kehittymisessä. Siksipä tällä kertaa tulostettavaksi hauska vahvista viivat kynänkäytönharjoittelu -tehtävä. Klikkaa kuvaa ja tulosta!

Maitotölkki kynäpurkki

Meidän perheessä tyhjiä maitopurkkeja tulee enemmän kuin tarpeeksi. Ja niinpä piti sitten alkaa kehitellä ideaa miten niitä voisi hyödyntää, muutoinkin kuin kuskaamalla kassikaupalla kierrätykseen. Tämä…