Kulho sanomalehdestä ja liisteristä

Sanomalehdestä on moneksi, joten laitetaan esille tällä kertaa lisää ideaa askarteluun sanomalehtipaperista ja liisteristä.

Liisteriä ei tarvitse välttämättä lähteä metsästämään rautakaupasta, vaan voit tehdä lapsiystävällisen version kotoisista aineista tällä ohjeella.

Täältä puuhakerhosta löytyy jo useampi ohje sanomalehti liisteri askarteluun, joten perusteet tekemiseen löytyvät esimerkiksi tästä, lue kohdat 1-5.

Lisäksi kulhoa tehdessä tasaisen pinnan saamiseksi voi kokeilla ennen maalausta kevyesti hioa pintaa hiekkapaperilla.

Hiominen kannattaa kohdistaa nimenomaan kohtiin jossa tuntuisi olevan pykälää tms. Kuten paperien reunakohtiin, niiden mennessä toistensa yli ja ali.

Kulho voidaan maalata esimerkiksi askartelumaaleilla. Mutta itse käytimme sormivärejä siveltimellä levittäen.Kun kulhon pohjaväri on halutun värinen ja kuivunut, voi kulhon pintaan liimata hauskoja kuvia.

Kuvat voivat olla lehdistä leikattuja, piirrettyjä (älä käytä vesiliukoisia värejä) tai vaikka lahjapaperista leikattuja kuvia, kuten esimerkissämme kuvassa.Liimaaminen voidaan tehdä tavallisella askarteluliimalla. Tässä on olemassa sellainen pikkuinen huomioon otettava asia kuitenkin, eli se, että riippuen käytetyn pohjavärin laadusta saattaa väri hieman levitä liimatessa kun liima kastaa pintaa.

Varovasti ja huolellisesti tehtynä, asia ei kuitenkaan ole suuren suuri ongelma.Olemassa on myös askarteluun tarkoitettua liimalakkaa, jolla valmistajan ohjeiden mukaisesti ensin liimataan kuvat paikoilleen ja lopuksi käsitellään aineella koko pinta.

Omatekoistakin “liimalakkaa” voi tehdä. Kokeile sekoittaa huolellisesti 1:1 askarteluliimaa ja vettä. Levitä siveltimellä kuvien alle niiden kiinnitystä varten sekä suojaksi koko pinnalle lopuksi.

Tällä tavoin saadaan enemmän kulutusta kestävä lopputulos.

Suosittelen kuitenkin liimalakan kanssa käytettäväksi askartelumaaleja, jotka eivät kuivuttuaan liukene veteen, jota siis liimalakassakin on.

Ehkäpä spray liimalakka voisi sormiväreillekin toimia, mutta siitä minulla ei ole kokemusta.

Omamme on kyllä kestänyt käytössä jo pitkään ilman minkäänlaista lakkaa, toimiessaan pojan pikkutavaroiden säilytyspaikkana.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Kulho sanomalehdestä ja liisteristä

Sanomalehdestä on moneksi, joten laitetaan esille tällä kertaa lisää ideaa askarteluun sanomalehtipaperista ja liisteristä. Liisteriä ei tarvitse välttämättä lähteä metsästämään rautakaupasta, vaan voit tehdä lapsiystävällisen…

Helppo pöllö askartelu

Pöllöstä nimestään huolimatta tämä askartelu on hauska ja helppo. Luovuus pääsee tässä todella valloilleen. Näiden pöllöjen tekoon on varmasti yhtä paljon ideoita kuin on tekijöitäkin,…

Helppo paperirusetti sanomalehdestä

Eräänkin kerran piti pikapikaa saada paketti somistettua jollakin, eikä kotoa löytynyt mitään millä saisi homman hoidettua.. . Kotoa kumminkin löytyy yleensä teippiä, sakset ja sanomalehtiä,…