Paperilaatikko, osa 2

Tein erillisen ohjeen paperilaatikon eli origamin tekemiseen osassa 1. Tässä osassa 2 esittelen muutamia ideoita noiden laatikoiden hyödyntämiseen.

Itse näitä rasioita olen käyttänyt mm. nukkekodin pikkutavaralle säilytyspaikaksi. Erityisesti kannellisena rasia toimii myös sellaiselle nukkekodin tavaralle jotka ei juuri nyt tule esille nukkekotiin. Kansi tehdään samalla tavalla kuin laatikkokin, mutta hieman kooltaan suurempana.

Ideana pikkuruisiin laatikoihin, käytä laskujen kirjekuorien sisäpuolta materiaalina. Hyötykäyttöä kuorille, eikä ole pulaa materiaalista.

Rasian tekoon voi periaatteessa käyttää mitä tahansa paperia, mutta pieneen laatikkoon kovin jäykkä paperi ei ehkä ole parasta mahdollista ja suureen taas ohut paperi ei oikein toimi, ainakaan sellaisenaan. Jos laatikon tukee pohjasta pahvin palalla, käy ohuempikin paperi jo paremmin materiaaliksi kookkaampaan rasiaan.

Jos teet laatikon nukkekotiin, kokeile aloittaa vaikkapa n. 8,5 cm x 8,5 cm kokoisella paperilla josta syntyy 3,5 cm x 3,5 cm kokoinen rasia, joka sopii vaikkapa nukkekodin lelulaatikoksi. Harjoittelu tekee mestarin, siksi suosittelen aluksi tekemään vähän kookkaamman laatikon. Sillä mitä pienempi laatikko, sitä näppärämmät sormet tarvitaan.

Lisäksi voit tehdä kannellisen laatikon helposti samaan tapaan, vain kokoa hieman kasvattamalla. Itse olen kannen tehnyt ohjeeni mukaan A4 kokoisesta paperista tehdyn laatikon josta tulee kansi. Sen jälkeen olen tehnyt pohjan n. 1 cm (pitkältä sivulta) kavennetusta paperista.

Kannellinen laatikko sopii hienosti lahjarasiaksi tai kotoisasti pikkutavaran säilyttämiseen. Avonainen malli sopii yleisrasiaksi mitä erilaisimmille aarteille tai vaikkapa mökille ahomansikoiden keräys astiaksi!

Isomman laatikon jota ehkäpä on tuettava pahvilla pohjasta, sopii vaikkapa myyjäisiin keksiastiaksi. Pahvinpalan päälle pohjalle voi laittaa vaikkapa kakkupaperin. Lopuksi laatikko kääräistään vaan sellofaanilla niin kyllä kelpaa myydä. Tai tietenkin sen voi antaa vaikkapa lahjaksi ystävälle.

Samaan tapaan toimii tietenkin pienempikin laatikko ilman kantta!

Laatikon voi myös koristaa vasta valmiina, esimerkiksi kuten kuvissa olevat laatikot on tehty. Valmiina koristaminen toki aiheuttaa omat haasteensa, mutta asiaa voi auttaa avaamalla taitokset koristelun ajaksi. Tietenkin koristeluun voi käyttää myös vaikka tarroja, erilaisia koristenauhoja tai vaikka kiiltokuvia.

Ehkä hauskin idea on antaa lasten itse kehittää laatikon kylkiin omia ideoitaan tai vaikka kokonainen sarjakuva! Näissä laatikoissa onkin sitten mukava säilyttää jos jonkinlaisia pikkuisia aarteita.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Herkku vadelmarahka

Tämä helppo ja nopeasti valmistettava herkku vadelmarahka maistuu perheen pienimmillekin. On sitä paitsi mukavaa valmistaa vaivatonta, terveellistä ja hyvää välipalaa yhdessä lasten kanssa.  Vähän isommat…

Kärpässieni liisteri-sanomalehti askartelu

Tämän helpon kärpässienen toteutimme yhteistyössä tuolloin 5-vuotiaan pikku vintiöni kanssa jo jonkin aikaa sitten. Homma onnistui ihan hienosti pikku kätösiltäkin, mutta toki pientä apua oli…

Dinosaurukset värityskuva

Tulosta tästä lapsellesi dinosaurus värityskuva. Lempeät dinot voi värittää ja sitten vaikka ripustaa lastenhuoneen seinälle. Tai tee värityskuvasta kiva syntymäpäiväkortti!