Jäälyhty tuikkukipot

Pilttipurkeista voi tehdä tunnelmallisia  tuikkulyhtyjä vaikkapa syysiltojen valaisemiseen, tämä lienee jo monille tuttu juttu.

Itse kehittelin ideaa hieman eteenpäin ja tein pienistä lasipurkeista tuttuja tuikkulyhtyjä, mutta jotka koristeli tyttäreni vanhoilla kynsilakoilla.

Kynsilakat joista ei kynsien lakkaukseen enää ole, käyvät tarkoitukseen erittäin hyvin. Jopa vähän jähmettyneet lakat voi käyttää, ei niin tarkkoihin koristuksiin. Toki kynsilakan poistoaineella voi lakkoja hieman notkistaa, jos haluaa.

Kun lyhtyjen koristelut olivat kuivahtaneet, laitoin purkkeihin pitkät rautalanka lenkit niin, että lenkki tuli yhdelle sivulle. Toki lyhdyn voi siitä ripustaa johonkin, mutta itse ideoin lyhdyt perinteisiin ämpärissä jäädytettyihin jäälyhtyihin laitettavaksi helposti rautalanka lenkistä nostamalla. Edelleen tietenkin tuikkukippoja voi käyttää kuten aiemminkin, vain syysiltoihin tms, mutta nyt niitä voi hyödyntää entistäkin enemmän.

Idea vieläpä testatusti toimii käytännössä mitä parhaiten, eikä enää ole ongelmaa kaatuvasta tuikusta, kun saa rauhallisesti lenkistä laskettua kynttilän paikoilleen. Säästyy näpit palamiselta, tuikku ei sammu niin helposti laskettaessa jäälyhtyyn ja uuden tuikunkin saa helposti laitettua lyhtyyn kun edellinen on palanut.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Kymmenen tikkua laudalla leikki

Kymmenen tikkua laudalla leikillä on monia nimiä ja sääntöjä. Esittelen tässä itselleni tutun version, tätäkin tuli omassa lapsuudessani leikittyä tuhottoman monta kertaa. Leikki muistuttaa jonkin…

Jäälyhty tuikkukipot

Pilttipurkeista voi tehdä tunnelmallisia  tuikkulyhtyjä vaikkapa syysiltojen valaisemiseen, tämä lienee jo monille tuttu juttu. Itse kehittelin ideaa hieman eteenpäin ja tein pienistä lasipurkeista tuttuja tuikkulyhtyjä,…

Keinupolttopallo peli

Keinupolttopallo on hyvin perinteinen peli, jolla on useita nimiä kuten kiikkis tai keinupolttis. Peli perustuu tavalliseen polttopalloon, mutta sitä pelataan nimensä mukaan keinussa. Ja luonnollisesti…