Aarteen etsintä leikki

Aarteen etsintä on varsin hauska ja yksinkertainen leikki, ehkä siksi se onkin niin suosittu ainakin meidän perheessä. Aarteen etsintä sopii aika pienillekin leikkijöille, kunhan joku lukutaitoinen lukee vihjeet.

Itse olen omille lapsille järjestänyt tämän leikin ihan vain arkipäivien riemuksi, mutta aarteen etsintä sopii hienosti esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi ihan pelkästään sankarille tai koko joukolle.

Leikin järjestää helpoiten sisällä, mutta onnistuu se ulkonakin kunhan yksityiskohdista huolehditaan, kuten siitä ettei vihjeet lentele taivaan tuuliin tai sää olosuhteet ovat vakaat..

 

1. Valmistetaan tukku pieniä lappusia joihin keksitään vihjeitä, kuten “katso eteisen kynnysmaton alta” tai “kurkkaa isän kenkään”.

Se kuinka vaikeita vihjeet ovat riippuu tietenkin lekkijän iästä tai siitä onko kyseessä joukko kekseliäitä etsijöitä.

Ensimmäinen vihje annetaan etsijän tai joukosta valitun tai arvotun henkilön käteen. Vihje luetaan ääneen.

2. Vihjeet piilotetaan sitten niin, että kun joku nyt katsoo maton alle tai kenkään, sieltä löytyy seuraava vihje. Vihjeet siis johtavat eteenpäin etsinnöissä.

Ulkona leikittäessä voi vihjeen paikoillaan pysymisen varmistaa esimerkiksi pienellä kivellä, joka laitetaan lappusen päälle.

3. Kun haluttu määrä vihjeitä on käyty läpi voi viimeinen vihje olla vaikkapa “katso keittiön pöydälle” ja sieltä sitten löytyy viimeinen lappu “onneksi olkoon, löysit aarteen” , joka voi olla vaikka kasa herkku keksejä, jäätelöä tai vaikkapa lahja tms.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat: ,

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tee se itse katapultti peli

Jäätelötikuista voi askarrella monenmoista hauskaa. Tällä kertaa mm niistä syntyi hauska tee se itse katapultti peli. Lisäksi peliin tehtävää maalitaululaatikkoa voi käyttää myös pöytätenniksessä tarkkuuden…

Väri leikki

Väriä on tullut itsekin leikittyä useita kertoja aikoinaan. Väri leikki on silti yhä hauska ja ihanan yksinkertainen leikkiä lasten kanssa, ilman mitään erityisvalmisteluja! Silti tämän…

Kapteeni käskee

Omasta lapsuudesta muistan tämän leikin, mutta omat lapseni eivät olleet tästä kuulleet aiemmin, joten laitetaan nyt tännekin esille.   1. Yksi leikkijöitä valitaan tai arvotaan…