Aarteen etsintä leikki

Aarteen etsintä on varsin hauska ja yksinkertainen leikki, ehkä siksi se onkin niin suosittu ainakin meidän perheessä. Aarteen etsintä sopii aika pienillekin leikkijöille, kunhan joku lukutaitoinen lukee vihjeet.

Itse olen omille lapsille järjestänyt tämän leikin ihan vain arkipäivien riemuksi, mutta aarteen etsintä sopii hienosti esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi ihan pelkästään sankarille tai koko joukolle.

Leikin järjestää helpoiten sisällä, mutta onnistuu se ulkonakin kunhan yksityiskohdista huolehditaan, kuten siitä ettei vihjeet lentele taivaan tuuliin tai sää olosuhteet ovat vakaat..

 

1. Valmistetaan tukku pieniä lappusia joihin keksitään vihjeitä, kuten “katso eteisen kynnysmaton alta” tai “kurkkaa isän kenkään”.

Se kuinka vaikeita vihjeet ovat riippuu tietenkin lekkijän iästä tai siitä onko kyseessä joukko kekseliäitä etsijöitä.

Ensimmäinen vihje annetaan etsijän tai joukosta valitun tai arvotun henkilön käteen. Vihje luetaan ääneen.

2. Vihjeet piilotetaan sitten niin, että kun joku nyt katsoo maton alle tai kenkään, sieltä löytyy seuraava vihje. Vihjeet siis johtavat eteenpäin etsinnöissä.

Ulkona leikittäessä voi vihjeen paikoillaan pysymisen varmistaa esimerkiksi pienellä kivellä, joka laitetaan lappusen päälle.

3. Kun haluttu määrä vihjeitä on käyty läpi voi viimeinen vihje olla vaikkapa “katso keittiön pöydälle” ja sieltä sitten löytyy viimeinen lappu “onneksi olkoon, löysit aarteen” , joka voi olla vaikka kasa herkku keksejä, jäätelöä tai vaikkapa lahja tms.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat: ,

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Perinteinen leikki, viekas kettu tai toiselta nimeltään peili

Tämä hyvin perinteinen leikki viekas kettu tunnetaan myös nimellä Peili. Leikki saattaa olla uusi tuttavuus toisille, tai sitten ohjeet vaan  ovat unohtuneet ajan saatossa, joten…

Kirkonrotta, eli kirkkis leikki

Kirkonrotta eli kirkkis on leikki jota itse tuli leikittyä paljon lapsena, mutta koska itseltäkin ohjeet meinaa hämärtyä, kirkastetaan niitä nyt kaikille muillekin. Tästä leikistä on…

Kaislavene

Lapsuudessani vietin paljon aikaa saaristossa, siellä tutuksi tuli kaislaveneet.. Aika kävi siellä toisinaan pitkäksi, niinpä kaislaveneiden uitto saattoi joskus pelastaa tilanteen. Kaislaveneiden tekeminen on äärimmäisen…