Aarteen etsintä leikki

Aarteen etsintä on varsin hauska ja yksinkertainen leikki, ehkä siksi se onkin niin suosittu ainakin meidän perheessä. Aarteen etsintä sopii aika pienillekin leikkijöille, kunhan joku lukutaitoinen lukee vihjeet.

Itse olen omille lapsille järjestänyt tämän leikin ihan vain arkipäivien riemuksi, mutta aarteen etsintä sopii hienosti esimerkiksi syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi ihan pelkästään sankarille tai koko joukolle.

Leikin järjestää helpoiten sisällä, mutta onnistuu se ulkonakin kunhan yksityiskohdista huolehditaan, kuten siitä ettei vihjeet lentele taivaan tuuliin tai sää olosuhteet ovat vakaat..

 

1. Valmistetaan tukku pieniä lappusia joihin keksitään vihjeitä, kuten “katso eteisen kynnysmaton alta” tai “kurkkaa isän kenkään”.

Se kuinka vaikeita vihjeet ovat riippuu tietenkin lekkijän iästä tai siitä onko kyseessä joukko kekseliäitä etsijöitä.

Ensimmäinen vihje annetaan etsijän tai joukosta valitun tai arvotun henkilön käteen. Vihje luetaan ääneen.

2. Vihjeet piilotetaan sitten niin, että kun joku nyt katsoo maton alle tai kenkään, sieltä löytyy seuraava vihje. Vihjeet siis johtavat eteenpäin etsinnöissä.

Ulkona leikittäessä voi vihjeen paikoillaan pysymisen varmistaa esimerkiksi pienellä kivellä, joka laitetaan lappusen päälle.

3. Kun haluttu määrä vihjeitä on käyty läpi voi viimeinen vihje olla vaikkapa “katso keittiön pöydälle” ja sieltä sitten löytyy viimeinen lappu “onneksi olkoon, löysit aarteen” , joka voi olla vaikka kasa herkku keksejä, jäätelöä tai vaikkapa lahja tms.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat: ,

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Virkattu jäätelö amigurumi ohje

Laitetaanpa vaihteeksi esille tällainen pitkästä selostuksesta huolimatta helppo aloittelijallekin sopiva virkkausohje, jäätelö amigurumi. Perus taidot tässä virkkauksessa tarvitaan, mutta ne on helppo oppia vaikka tässä…

Lipunryöstö leikki

Tämä varsin hauska ja vauhdikas leikki on sopiva vaikka koulujen liikuntatunnille, mutta myös kesäleireille tai vaikka juhlien ohjelmanumeroksi.  Leikiin tarvitaan useampi leikkijä hyvän leikin aikaansaamiseksi,…

Nurkkis leikki

Nurkkis on hauska leikki, jonka leikkimiseen ei tarvita kuin liuta lapsia ja talo jonka ympärillä saa ja on turvallista juosta. 1. Yksi leikkijöistä valitaan nurkkikseksi,…