Askartele helppo pahvikenkä kengännauhojen sitomisen opetteluun

Kengännauhojen solmiminen tai yleensäkin rusetin teko on taito joka mm kuuluu eskarilaisen opeteltaviin taitoihin. Toki jo pienemmätkin voivat harjoitella tätä erittäin hyödyllistä taitoa.

Opettelun avuksi voi askarrella vaikkapa tällaisen helpon pahvikengän. Jos näitä tekee kaksi, voi opettava henkilö tehdä edellä ja lapsi siinä heti perässä. Näin tehden ei kulu kuin hujaus, niin homma alkaa olla hanskassa.

Jos hommassa nyt tulisi jotain motivaatio tms ongelmia, kannattaa sopia vaikka muutama solmimiskerta/harjoitus ja jokin kiva pieni palkkio suorituksesta tai tietystä määrästä suorituksia.

Harjoittelua kannattaa jatkaa säännöllisesti, mutta aina lapsen ehdoilla. Jos nyt juuri ei millään huvita, niin kokeillaan myöhemmin sitten. Harjoittelun on kuitenkin tarkoitus olla hauskaa.

Pahvikengän voi taidon opittuaan jättää muistoksi ja liimata vaikka alustaan ja kehystää! Ja lapselle voi palkkioksi tarjota vaikka jätskin!


Askarteluun tarvitaan:


Pala pahvia
Sakset
Tusseja
Lyijykynä
Nauha* (jonka pituus riippuu kengästä, meillä n. 40 cm)
Rei’ittäjä, sukkapuikko tai vaikka grillitikku


1. Piirrä kengän muotoinen kappale pahville.

Jos olet tekemässä kenkää muistoksi, niin tässä kiva vinkki!  Voit pyytää lasta laittamaan jalkansa pahvin päälle ja piirrät sitten lapsen jalan mallin mukaan lyijykynällä kärjestä pyöristäen kengän ääriviivat. Näin saat muistoksi juuri tämän hetken jalan koon, jota voi sitten myöhemmin katsella ja verrata kuinka paljon onkaan kasvettu.

2. Leikkaa pahvi ääriviivoja myöten irti.3. Tee pahviin reiät haluamiisi kohtiin (haluamasi määrä).Jos sinulla ei ole vyön reikien tekoon tarkoitettua rei’ittäjää, voit pistää reiät jollakin terävällä puikolla tai grillitikulla pahviin. Laita vain jokin pahvin palanen pistoskohdan alle kun teet reikää.

Jos väline on ohut ja reiästä tulisi liian pieni, voit suurentaa sitä vaikkapa lyijykynän päällä varovasti pyörittämällä ja samalla painamalla niin reikä suurenee.

4. Piirrä sen jälkeen kenkäsi haluamasi näköiseksi lyijykynällä ja väritä se.Tämän vaiheen voi tietenkin tehdä eskarilainenkin itse kun reiätkin on jo valmiina.

5. Pujota kenkään nauha.*Nauhaksi käy melkeinpä nauha kuin nauha, kunhan nauha on helppo avata ja solmia. Kokeile vaikka vanhaa kengännauha, narun pätkää, virkattua tai nyöritettyä nauhaa.
Voit käyttää nauhana myös vaikka pari senttiä leveää silkkinauhaa, joka on varmasti neitien mieleen.


Sitten vain harjoittelemisen intoa kaikille!Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: , Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Kurkkukruunut

Tämä on eräs yksinkertaisimmista koristeluista joita kurkusta osaa tehdä pienellä harjoittelulla amatöörikin. Tarvitset vain pestyn kotimaisen kurkun sekä terävän hedelmäveitsen tms. Lisäksi tarvitset hieman malttia…

Kulho sanomalehdestä ja liisteristä

Sanomalehdestä on moneksi, joten laitetaan esille tällä kertaa lisää ideaa askarteluun sanomalehtipaperista ja liisteristä. Liisteriä ei tarvitse välttämättä lähteä metsästämään rautakaupasta, vaan voit tehdä lapsiystävällisen…

Helppo virkattu perhonen, perusteellinen ohje sopii myös aloittelijoille

Tällä kertaa virkataan! Tämä helppo virkattu perhonen on monikäyttöisyydessään mahtava idea vaikka lahjaksikin. Sen voi kiinnittää pinniin, rintamerkiksi, ommella vaatteeseen koristeeksi, liimata onnittelukorttiin tai näistä…