Taidetta pahvilla ja kengänkiillotusaineella

Tällä kertaa esille laitetaan tällainen lainattu juttu, joka on kyllä niin mahtava idea, että sitähän on ihan pakko kokeilla kunhan ehtii vaan.

Olen jutun suomentanut tänne omin sanoin alkuperäistä kirjoitusta mukaillen, kuvat ovat myös lainatut, alkuperäisen englanninkielisen linkin löydät jutun lopusta.

Askarteluun tarvitset:

Pahvia
Kynä
Foliota
Askarteluliimaa
Pumpulipuikko
Musta kenkien kiillotusaine
Puikkoliima
Paperipyyhkeitä (tai talouspaperia)

1. Leikkaa pahvista haluamasi kokoinen (ja mallinen) pala.

2. Piirrä kynällä pahville yksinkertainen kuva joka voi tietenkin aiheeltaan olla mikä tahansa.

Yksinkertainen tarkoittaa siis, että vain pääpiirteet ja muodot piirretään, loput yksityiskohdat lisätään myöhemmin

3. Nyt on aika käydä piirtämäsi linjat askarteluliimalla läpi.

Pursota pullosta liimaa ääriviivoille ohuena, mutta yhtenäisenä nauhana. Voit tehdä lisääkin kuviointia esim taustalle liiman avulla tässä kohtaa (katso kuva alla), kun nyt jo tiedät kuinka liima käyttäytyy kun pursotat sitä.

Ohjeen alkuperäinen kirjoittaja suosittelee käytettäväksi Tacky glue merkkistä liimaa, en tiedä onko sitä saatavana Suomessa. Mutta uskoisin, että kaikille varmaankin tuttu Suomessakin myytävä Erikeeper ajaa asian (olen sillä joskus tehnyt vastaavia kuviointeja eri tarkoitukseen).

Tärkeintä on että liima kuivuessaan ei kutistu ja menetä muotoaan.

Anna liiman kuivahtaa seuraavaan päivään.4. Ota alumiinifoliota esille vähän isompi pala, kuin mitä pahvin palasi on.

Lisää folion toiselle puolelle puikkoliimaa huolellisesti ja tasaisesti, voit valita kumman puolen foliosta haluat. Kyse on vain makuasioista, haluatko kiiltävämmän puolen näkyviin vai et.

Alkuperäinen kirjoittaja vinkkaa, että kannattaa laittaa puikkoliimaa reilusti ja käydä pinta useampaan otteeseen liimalla läpi, sillä hänellä oli ollut ongelmia saada folio pysymään kiinni pahvissa laitettuaan liimaa liian vähän.

5. Paina folio liimapinta alaspäin teoksesi päälle.

Jutun alkuperäisen kirjoittajan mukaan paras on aloittaa keskeltä ja edetä sieltä ulospäin painellen foliota liima muotoja vasten.

Apuna voi käyttää paperipyyhettä (tai talouspaperia) joka on kiedottu sormen ympärille ja pumpulipuikkoa. Hiero varoen ja painele kevyesti folio joka puolelta paikoilleen.

Kaikesta huolellisuudesta huolimatta folio saattaa revetä jos se on liian tiukassa kuviota vasten (tälle ei taida oikein voida mitään, jos niin käy, niin käy), mutta nämä pienet repeämät eivät näy lopullisessa valmiissa työssä kovinkaan hyvin.6. Halutessasi tässä vaiheessa voit esimerkiksi tylsällä kynän päällä piirtää kuvioita tyhjiin kohtiin.

7. Kun olet tyytyväinen koristeluun ota kiillotusaine esiin ja levitä kerros koko teoksen pinnalle, pyri saamaan ainetta kaikkiin pieniinkin väleihin mitä olet tehnyt (myös niihin mahdollisiin repeämiin).

Yksi kerros kiillotusainetta riittää.

Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan käyttämään sienellistä kiillotusainetta, mutta uskoisin, että erillinen vaahtomuovinpala toimii ihan hyvin myös.

Jätä kiillotusaine pintaan hetkeksi ja hellästi taputtele puhtaalla talouspaperilla ylimääräiset aineet pois.

Pintaan jää ihana patinoitunut hopean hohtoinen kiilto.

 

Ja tähän lopuksi omana huomiona sanoisin, että uskoisin tämän askartelun sopivan hyvin aika nuorellekin askartelijalle ilman kiillotusainetta ehkäpä kuitenkin iästä riippuen. Aikuinenhan voi hoitaa sen osuuden.

Käyttökelpoisia kuvaideoita varmasti löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin pilvin pimein. Esimerkiksi yksinkertainen lumiukko, kynttilä tai tonttu. Jokin kukka tai puu näyttäisi varmasti upealta. Maisemakin pelkistettynä onnistuisi varmasti.

Tässä vielä alkuperäinen linkki,

https://alidoesit.wordpress.com/2014/07/02/art-with-glue-and-shoe-polish/amp/

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Soma ja helppo lahjakassi askartelu

Tällä kertaa askartelussa tällainen erittäin simppeli ja yksinkertainen paperi lahjakassi. Tämä askartelu syntyy nopeasti ja on varsin soma vaikkapa synttärisankarille, ystävän-, äitien- tai isänpäivänä annettavaksi.…

Keinupolttopallo peli

Keinupolttopallo on hyvin perinteinen peli, jolla on useita nimiä kuten kiikkis tai keinupolttis. Peli perustuu tavalliseen polttopalloon, mutta sitä pelataan nimensä mukaan keinussa. Ja luonnollisesti…

Helppo kukallinen pakettikortti ja lahjapussi

Tämä yksinkertainen mutta kaunis kukallinen lahjapussi sopii mitä mainioimmin äitienpäivälahjalle, mutta myös muuna merkkipäivänä tai muuten vaan annettavaksi vaikka silloin kun ystävä kaipaa vähän piristystä.…