Soma ja helppo lahjakassi askartelu

Tällä kertaa askartelussa tällainen erittäin simppeli ja yksinkertainen paperi lahjakassi. Tämä askartelu syntyy nopeasti ja on varsin soma vaikkapa synttärisankarille, ystävän-, äitien- tai isänpäivänä annettavaksi.

Tämä askartelu tuli meillä kyseeseen oikeastaan puoli vahingossa, kun meillä pikku neiti on innostunut vesivärien kanssa maalaamisesta. Innostuneen pikkuneidin taiteilun tuloksena syntyi useita värillisiä papereita, joita on maalattu todella hartaasti ja lähes koko vesivärinapin käyttäen…

Niinpä aloin miettimään kuinka hyödyntäisin nämä maalaukset… Olisi sääli laittaa papereita roskikseenkaan (meillä vanhoja piirroksia on laatikko tolkulla tallessa), olihan niitä antaumuksella tehty, värejä säästämättä.

Sivuhuomiona vaan, kuvissa esiintyvässä kassissa on muuten vesivärien joukossa kimalletta, vaikkakaan se ei kuvissa kovin hyvin näy, mutta vilkkuu kuitenkin luonnossa somasti. Itse epäilin alun perin, ettei koko kimalle todellisuudessa edes toimisi siellä joukossa. Olinpas jälleen väärässä ja hyvä niin.

Idealaaristani noukin sitten tämän helpon lahjakassin, joka syntyy kyllä lähes mistä tahansa paperista. Ja vaikka tekisikin vesiväreillä, ihan kaikkien ei tarvitse ainakaan välttämättä koko vesiväripalettia tyhjentää näitä tehdäkseen.

Mutta siis nyt ohjeeseen ja ainakin ahkerien piirtäjien ja maalaajien vanhemmat kuulolle, täältä tulee nyt ideaa siihen kuinka voi hyödyntää lasten innostuksen puuskissa tekemiä pikku kokeilujakin!


Tähän askarteluun tarvitset:

2 kpl A4 kokoista lapsen maalausta tai piirrosta. Toki voit käyttää värillistä paperia, irto nuotteja, sanomalehteä, vanhaa lahjapaperia jne.
Paperiliimaa
Rei’ittäjä
Paperinarua tai jotain nauhaa
Sakset
Harppi ja kynä
(Läpinäkyvää teippiä tai kontaktimuovia)


1. Tee papereihin harpilla niin isot ympyrät kuin niihin mahtuu ja leikkaa ne irti.2. Taita ympyrän malliset palat keskeltä kahtia.3. Aseta taitetut ympyrät vastakkain ja toinen toisen alle sisäkkäin, kuten kuvassa.4. Liimaa ympyrät yhteen huolellisesti.5. Tee rei’ittäjällä reiät yläreunaan. Huomaa, jos haluat varmistaa kassin kantokestävyyden, laita reikien kohdalle sekä sisä- että ulkopuolelle teippiä tai pala kontaktimuovia ennen reikien tekoa.6. Leikkaa narusi sopivan mittaiseksi ja solmi paikoilleen. Kassin voi jättää tällaiseksi, mutta halutessasi jatka seuraavaan kohtaan.7. Nyt voit koristella kassin esimerkiksi hyödyntämällä leikkuujätettä. Itse laitoin kassin saumaan kukkia ja lehtiä (myös sydämet toimii samalla idealla somasti), mutta sen voi tietenkin koristella miten haluaa.

Kassista voi myös halutessaan leikata ylä ulkonurkat pyöreämmäksi, niin kassi muistuttaa enemmän sydäntä.

Kassi on muuten ohjeessa tehdyn kokoisena juuri sopiva pieneen päähän laitettavaksi, joten tällä ohjeella voi askarrella myös juhlahatun!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Helppo pussukka

Löysin niin ihanan helposti itse tehtävän pussukan, että minun on aivan pakko laittaa se tänne esille. Itseasiassa olin jo itse ajatellut teettää omalla jälkikasvullani tällaisen,…

Tervapata

Onpahan tämänkin perinteisen leikin ohjeet painuneet ihan unholaan, joten otetaanpa esittelyyn tervapata. Tähän leikkiin on hyvä olla useampia leikkijöitä ja alue jossa leikitään olisi hyvä…

Kolme kivaa dinosaurus värityskuvaa

Pitääkö lapsesi dinosauruksista? Tulosta ja anna hänelle väritettäväksi nämä kuvat ja lapsesi saa mukavaa puuhaa joksikin aikaa. Hän saattaa pitää myös värityskuvasta, jossa on monta…