Helppo ja soma paperiruusu

Tällä yksinkertaisella ohjeella valmistuu mitä ihastuttavin paperiruusu, vaikka äitienpäiväksi. Paperiruusulla voi somistaa esimerkiksi paketin tai kortin, tietenkin näistä voi tehdä kokonaisen kranssin, kimpunkin tai mitä nyt mieleesi tuleekaan.

Ruusun tekemiseen ei kummoisia tarvikkeita tarvita, joten kannattaa kokeilla vaikka heti.

Paperiruusun tekoon tarvitaan,

Tavallista kopiopaperia, värillistä paperia, sanomalehtipaperia tai vaikka vesiväripaperia
Sakset
Liimaa (puikko- ja askarteluliimaa)
Jos haluat, vesivärit tai vesiliukoisia tusseja sekä vielä suihkepullo
Grillitikku tms ohut puikko, kuten siveltimen varsi

1. Leikkaa paperista kolme n. 10×10 cm  kokoista neliötä.

2. Taita paperit kulmat vastakkain kolme kertaa.

3. Pyöristä saksilla taittelun leveämpi pää, voit piirtää leikkauslinjan kynällä, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä kappaleiden ei tarvitse olla täysin symmetrisiä.

4. Muista leikata myös lyhyt pätkä taittelun terävästä päästä. Muuten käy kuten minulle, että taittelin kukat takaisin kiinni ja leikkasin vasta sitten.

Avaa taitokset eli lehdykät siis vasta kun kärki on leikattu.

5. Taittele kaikki taitosreunat vielä siten, että kaikki taitokset kääntyvät samaan suuntaan, niin että tulos muistuttaa jo kukkaa. Tai -miten sen nyt sanoisi, että se on kuppimainen

Yllä olevassa kuvassa taitoksia ei vielä ole tehty uudelleen.

6. Tässä vaiheessa voit halutessasi värjätä ruusun lehdykät haluamallasi tavalla, josta lisää jäljempänä.

Jos käytät värillistä paperia tai haluat valkoisia ruusuja, voit siirtyä suoraan kohtaan 8. Huomaa, että jos kuitenkin haluat värjätä jo tekemiäsi ruusuja, sekin onnistuu, tästä lisää kohdassa 7.

Jos värjäät ruusuja tusseilla, kannattaa värittää ruusun lehdyköiden reunaa vähän haluamallasi värillä ja sen jälkeen suihkauttaa paperi kauttaaltaan kosteaksi ja antaa värin levitä, älä kasta kuitenkaan litimäräksi. Tässä toimii vesiväripaperi, mutta myös ihan tavallinen kopiopaperi.

Anna ruusujesi kuivahtaa, asettamalla ne tasona ilmavasti esim pyykkitelineelle, uuniritilälle tai kuivata nopeammin hiustenkuivaajalla, mutta ole tässä varovainen, äläkä kuivaa liian lähellä paperia.  Kannattaa myös malttaa hieman, että värit ovat levinneet haluamallasi tavalla, sillä tasainen leviäminen vaatii vähän aikaa jokatapauksessa.Jos käytät vesivärejä voit värjätä tavallista tai vesiväripaperia enemmän kauttaaltaan matkien ruusujen luonnollista väritystä. Tässäkään ei paperia kannata kastaa liikaa ja voit kokeilla vesivärejä myös esi kostutetulle paperille, kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman tavan tai niiden yhdistelmän. Kuivatus tapahtuu samoin kuin tussienkin kanssa.

Kuivatuksen jälkeen paperi saattaa olla hieman ruttuisempi, mutta se ei haittaa ja taitokset todennäköisesti täytyy tehdä uudelleen, vanhat taitoskohdat löytyvät kuitenkin helposti ja riittää, että ne nyt vain terävöitetään taittelemalla ja painamalla taitoksia uudelleen sormella.7. Jos värjäät jo valmiita ruusuja, kokeiltu ihan toimiva tapa on tussilla tai vesiväreillä värjätä lehdyköiden reunaa hieman ja kostuttaa sitten ruusu suihkepullolla varoen siten, ettei se kuitenkaan menetä muotoaan!

Voit kokeilla myös vesiväreillä ensin varovaista kostutusta ja sitten värjäämistä.

8. Leikkaa ruusun kolme lehdykkää siten, että yhdestä lehdykästä leikkaat pois yhden sektorin, toisesta kaksi sektoria ja kolmannesta kolme. Älä heitä leikattuja osia pois!

9. Liimaa isommat kolme leikattua kappaletta kukin puikkoliimalla yhden sektorin verran päällekkäin. Jos reunat eivät osu ihan kohdilleen voit pyöristää niitä vähän saksilla.

10. Pyöräytä pienemmät irti leikatut sektorit vaikkapa grillitikun avulla rullalle. Liimaa puikkoliimalla reuna vähän matkaa kiinni.

11. Kun ruusun osat ovat liimaantuneet kunnolla kiinni, aloitetaan lehdyköiden reunojen muotoilu grillitikun avulla.

Voit käännellä kaikki lehdykän reunat ulospäin, tosin ehkä ihan pienimmän reunoja voi olla mahdoton kääntää.

Vaihtoehtoisesti voit suurimman liimatun lehdykän reunat kääntää ulkoreunoista keskelle. Tämän tekemiseksi pitää leikata lyhyt viilto sektorin reunan mukaisesti.

Alla olevassa kuvassa lehdykät käännetty keskelle.

Alla olevassa kuvassa kaikki lehdykät käännetty ulospäin.

12. Liimaa askarteluliimalla osat sisäkkäin, suurin tulee uloimmaksi. Asetele ne kauniisti ja anna liimaantua.

Jos jokin ruusun osista jää liian ulkonevaksi makuusi, voit lyhentää osaa leikkaamalla vähän tyvestä pois ennen liimaamista.

Anna liimaantua kunnolla ja valmista tuli!

Alla valmiiseen ruusuun tusseilla tehty värjäys.

Tässä vesivärein tehty ruusu vesiväripaperille.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Hullunkuriset linnut askartelu

Etsiskelin hiljakkoin sopivaa askarteluideaa netin ihmeellisestä maailmasta 3-vuotiaalleni. Löytämistäni ideoista tuloksena sitten syntyi tällainen hauska hullunkuriset linnut askartelu. Toteutin idean siis yhdessä juniorini kanssa siten,…

Helppo kukallinen pakettikortti ja lahjapussi

Tämä yksinkertainen mutta kaunis kukallinen lahjapussi sopii mitä mainioimmin äitienpäivälahjalle, mutta myös muuna merkkipäivänä tai muuten vaan annettavaksi vaikka silloin kun ystävä kaipaa vähän piristystä.…

Pahvirulla kukka

Tämä askartelu on jälleen kerran mieleeni siksi, että se on niin valtavan helppo tehdä, yksinkertaisia materiaaleja käyttäen ja silti siitä tulee niin kiva, että sen…