Helppo ja soma paperiruusu

Tällä yksinkertaisella ohjeella valmistuu mitä ihastuttavin paperiruusu. Paperiruusulla voi somistaa vaikka paketin tai kortin, tietenkin näistä voi tehdä kokonaisen kranssin tai kimpunkin tai mitä nyt mieleesi tuleekaan.

Ruusun tekemiseen ei kummoisia tarvikkeita tarvita, joten kannattaa kokeilla vaikka heti.

Paperiruusun tekoon tarvitaan,

Tavallista kopiopaperia, värillistä paperia, sanomalehtipaperia tai vaikka vesiväripaperia
Sakset
Liimaa (puikko- ja askarteluliimaa)
Jos haluat, vesivärit tai vesiliukoisia tusseja sekä vielä suihkepullo
Grillitikku tms ohut puikko, kuten siveltimen varsi

1. Leikkaa paperista kolme n. 10×10 cm  kokoista neliötä.

2. Taita paperit kulmat vastakkain kolme kertaa

.

3. Pyöristä saksilla taittelun leveämpi pää, voit piirtää leikkauslinjan kynällä, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä kappaleiden ei tarvitse olla täysin symmetrisiä.

4. Leikkaa myös lyhyt pätkä taittelun terävästä päästä. Ja avaa taitokset eli lehdykät.

5. Taittele kaikki taitosreunat vielä siten, että kaikki taitokset kääntyvät sisäänpäin.

6. Tässä vaiheessa voit halutessasi värjätä ruusun lehdykät haluamallasi tavalla, josta lisää jäljempänä. Jos käytät värillistä paperia tai haluat valkoisia ruusuja, voit siirtyä suoraan seuraavaan kohtaan. Huomaa että jos kuitenkin haluat värjätä jo tekemiäsi ruusuja, sekin onnistuu!Jos värjäät ruusuja tusseilla, kannattaa värittää ruusun lehdyköiden reunaa vähän haluamallasi värillä ja sen jälkeen suihkauttaa paperi kauttaaltaan kosteaksi ja antaa värin levitä, älä kasta kuitenkaan litimäräksi. Tässä toimii vesiväripaperi, mutta myös ihan tavallinen kopiopaperi. Anna ruusujesi kuivahtaa, asettamalla ne tasona ilmavasti esim pyykkitelineelle, uuniritilälle tai kuivata nopeammin hiustenkuivaajalla, mutta ole tässä varovainen, äläkä kuivaa liian lähellä paperia.  Kannattaa myös varmistua, että värit ovat levinneet haluamallasi tavalla, sillä tasainen leviäminen vaatii hieman aikaa jokatapauksessa.

Jos käytät vesivärejä voit värjätä tavallista tai vesiväripaperia enemmän kauttaaltaan matkien ruusujen luonnollista väritystä. Tässäkään ei paperia kannata kastaa liikaa ja voit kokeilla vesivärejä myös esi kostutetulle paperille, kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman tavan tai niiden yhdistelmän. Kuivatus tapahtuu samoin kuin tussienkin kanssa.

Kuivatuksen jälkeen paperi saattaa olla hieman ruttuisempi, mutta se ei haittaa ja taitokset todennäköisesti täytyy tehdä uudelleen, mutta vanhat taitoskohdat löytyvät kuitenkin helposti ja riittää, että ne nyt vain terävöitetään taittelemalla ja painamalla taitoksia uudelleen sormella.7. Jos värjäät jo valmiita ruusuja, kokeiltu ihan toimiva tapa on tussilla tai vesiväreillä värjätä lehdyköiden reunaa hieman ja kostuttaa sitten ruusu suihkepullolla varoen siten ettei se kuitenkaan menetä muotoaan! Voit kokeilla myös vesiväreillä ensin kostutusta ja sitten värjäämistä.

8. Leikkaa ruusun kolme lehdykkää siten, että yhdestä lehdykästä leikkaat pois yhden sektorin, toisesta kaksi sektoria ja kolmannesta kolme. Älä heitä leikattuja osia pois!

9. Liimaa isommat kolme leikattua kappaletta kukin puikkoliimalla yhden sektorin verran päällekkäin. Jos reunat eivät osu ihan kohdilleen voit pyöristää niitä vähän saksilla.

10. Pyöräytä pienemmät irti leikatut sektorit vaikkapa grillitikun avulla rullalle. Liimaa puikkoliimalla reuna vähän matkaa kiinni.

11. Kun ruusun osat ovat liimaantuneet kunnolla kiinni, aloitetaan lehdyköiden reunojen muotoilu grillitikun avulla. Voit käännellä kaikki lehdykän reunat ulospäin, paitsi ehkä ihan pienimmän reunoja voi olla mahdoton kääntää. Tai voit suurimman liimatun lehdykän reunat kääntää ulkoreunoista keskelle. Tämän tekemiseksi pitää leikata lyhyt viilto sektorin reunan mukaisesti.

12. Liimaa askarteluliimalla osat sisäkkäin, suurin tulee uloimmaksi. Asetele ne kauniisti ja anna liimaantua. Jos jokin ruusun osista jää liian ulkonevaksi makuusi, voit lyhentää osaa leikkaamalla vähän tyvestä pois ennen liimaamista. Anna liimaantua kunnolla ja valmista tuli!

Vesivärein tehty ruusu vesiväripaperille

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Maitotölkki kynäpurkki

Meidän perheessä tyhjiä maitopurkkeja tulee enemmän kuin tarpeeksi. Ja niinpä piti sitten alkaa kehitellä ideaa miten niitä voisi hyödyntää, muutoinkin kuin kuskaamalla kassikaupalla kierrätykseen. Tämä…

Vaarinhousut leikki

Tämä hauskuuttamisleikki on mitä sopivin vaikkapa syntymäpäiväkutsujen ohjelmanumeroksi.   1. Yksi valitaan ensimmäiseksi hauskuuttajaksi, joka pyrkii keksimään niin hassuja kysymyksiä että muut nauravat joko niistä…

Tervetuloa Puuhakerhoon

Puuhakerho on viiden lapsen äidin ylläpitämä lapsiystävällinen ideavarasto. Tänne kerätään pikkuhiljaa kaikenlaista puuhaa lapsille ja vähän varttuneemmillekin sadepäivien tai muuten tekemistä kaipaavien iloksi. Täältä kaikki…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments