Helpot vappunaamarit askartelu

Askartelu lasten kanssa on mukavaa ja siksi tällä kertaa ideaa vappunaamareihin. Ja onhan se vappukin nurkan takana jo.

Itse tein lapsuudessa naamareita useita, aina joka vuodelle omanlaiset. Tässä ohjeessa esitellään nyt yksi suosituin tapa, joka helppoutensa vuoksi sopii hyvin yhdessä lasten kanssa tehtäväksi.

Lisäksi jotenkin tuntuu, että koko naamari perinne on hiipumassa. Mutta koska vappunaamareiden teko on itsessäänkin jo hauskaa, ne valmistuvat helposti ja mielikuvitus pääsee näitä tehdessä todella lentoon. Muistutellaan siis nyt mieliin vappunaamari askartelua ja annetaan jälkipolvienkin saada osansa tästä hauskuudesta 🙂

Askarteluun tarvitset:

A4 paperin
(Lapsen piirroksen)
Kartonkia (muovitettu taipuisa on erityisen hyvää tähän, mutta muropakkauspahvillakin pärjää)
Liimaa
Värikyniä tai tusseja
Kuminauhaa (grillitikun tai kasvomaskin)
Sakset
Teippiä
Koristeita

1. Leikkaa ensin A4 keskeltä kahtia (lyhyemmät sivut vastakkain)

2. Sovita paperia lapsen kasvoille ja piirrä siihen karkeasti silmän kohdat sekä halutessasi nenän kohta siten, että naamari asettuisi mukavasti nenäluun päälle. Itse muotoilin nenän kohdan ns. lennossa.3. Hahmottele naamarille muotoa. Voit tehdä siitä sellaisen kun haluat, mutta muista huomioida että se pitää pystyä leikkamaan. Sovita vaatimustaso leikkaajan mukaan. 😊

4. Kun naamarin muodot on hahmoteltu aseta naamari hahmotelma kartongin päälle ja liimaa  paikoilleen.

Jos käytät lapsen valmista piirrosta, aseta naamari hahmotelma piirroksen päälle (piirros kuvapuoli ylöspäin) sopivaan kohtaan. Kiinnitä piirros reunoistaan hahmotelmaan esim teipillä, siten että se pysyy kuitenkin paikoillaan leikkaamisen aikana. Liimaa sitten piirros teipatun hahmotelman kera kartongille.

5. Kun paperi on liimaantunut paikoilleen, anna lapsen taiteilla naamarille sellainen väritys kuin hän haluaa. Opasta häntä pyrkimään keskittämään väritys hahmotellulle alueelle, mutta ei tämä nyt ole niin tarkkaa.. Naamarihan leikataan vielä.

Valmiin piirroksen kanssa siirrytään sen liimaamisen kuivuttua kohtaan 6.

6. Leikkaa naamari hahmotellun muodon mukaisesti irti. Silmien kohdalle kannattaa ensin puhkaista vaikka veitsellä aukko, että saa saksen kärjen siitä läpi ja leikkaaminen onnistuu helposti. Mahdollisen (erillisen) hahmotelma paperin voi nyt poistaa.7. Naamarin kiinnitykseen on nyt sitten tarjolla monta tapaa.

Yksi on se että leikkaa sopivan pätkän kuminauhaa, jolla saadaan naamari pysymään päässä siten, että kuminauha kulkee pään takaa. Kuminauhan voi teipata (pakkaus- tai ilmastointiteipillä) naamarin taakse tai sitten tekee namariin reiät joihin saa kuminauhan päät solmittua.

Toinen tapa on leikata naamarin kummallekin puolelle erilliset kuminauhat, jotka tulee edellisessä kohdassa esitetyllä tavalla kiinni naamariin, mutta kuminauhat asettuvat sitten korvien taakse.

Itse käytin hyvällä menestyksellä kasvomaskissa olevia valmiita kuminauhoja. Leikkasin maskista kokonaan ne päädyt irti (piirsin viivan maskiin sille kohdalle, kts kuva alla) joissa kuminauhat ovat kiinni. Sen jälkeen liimasin ja teippasin varmistukseksi vielä maskin palan kuminauhoineen naamarin taakse sen kumpaankin reunaan. Vähän samalla asettelin ja laskostin maskin paloja niin, etteivät ne näy oikealle puolelle.Vielä yksi toimiva ja yksinkertainen tapa on teipata naamarin taakse grillitikku josta terävä pää on leikattu pois. Silloin naamaria pidetään naamalla tikusta kannatellen.

8. Nyt on enää tehtävänä loppu koristelu. Tähän nyt voi käyttää vaikka mitä kotoa löytyviä koristeita kuten serpentiiniä, paperinarua, lankaa, nappeja, strasseja, tarroja jne. Itse käytimme pääsiäisestä yli jääneitä höyheniä sekä eri värisiä kiiltäviä valmiita kuvioita.

Sitten vaan vappua juhlimaan 😊

 

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Mansikka-banaani herkku

Onko pakastimesi täynnä mansikoita ja tarvitset uusille marjoille tai muille pakasteille tilaa? Tässä tällainen mansikka-banaani herkku johon pakastemansikat on omiaan. Tätä herkkua ei nyt pidä…

Avaimenperä kutistamalla

Tämä hauska avaimenperä askartelu on mitä helpoin toteuttaa. Tietenkin näitä voi käyttää ihan vaan koristeenakin tai vaikka vetoketjun vetiminä. Materiaalin löydät helposti kotoasi!  Huom! Askartelu…

Neljä erilaista ajoneuvo värityskuvaa tulostettavaksi

Koska värittäminen on monien lasten mieleen ja kehittää mm motoriikka, laitetaan tulostettavaksi neljä erilaista ajoneuvoa. Tällä kertaa mukana puskutraktori, tankki, kaivuri ja bussi. Klikkaa kuvaa…