Helppo kukallinen pakettikortti ja lahjapussi

Tämä yksinkertainen mutta kaunis kukallinen lahjapussi sopii mitä mainioimmin äitienpäivälahjalle, mutta myös muuna merkkipäivänä tai muuten vaan annettavaksi vaikka silloin kun ystävä kaipaa vähän piristystä.

Tästä ohjeesta voi tietenkin hyödyntää vain pelkän kortin tekemisen pelkästäänkin käytettäväksi erillisenä korttinakin tai muuhun pakettiin tms kiinnitettynä. Miksipä ei pelkän pussin koristelunkin, mutta ainakin minusta kiva kokonaisuus syntyy kummastakin yhdessä.

Kovin ihmeellisiä tarvikkeita tähän askarteluun ei tarvita, joten ei muuta kuin hihat heilumaan.


Tarvitset:

Paperipussin

Kahvin suodatinpussin (ruskea tai valkoinen)

Sakset

Kynän

Vesiliukoiset tussit

Liimaa

Askartelukartonkia

(Suihkepullo)

Niin ja se lahja..1. Hahmottele suodatinpussille kukkia  (pitkähköjen terälehtien kera, kuten kuvassa) vähän matkan päähän toisistaan, se helpottaa leikkaamista ainakin pienemmillä askartelijoilla. Itse koin hyväksi laittaa 3 kukkaa yhdelle pussille, koska pussissa on kaksi kerrosta, pussista syntyy sillon yhteensä 6 kukkaa.Voit myös kokeilla tehdä joistakin kukista pienempiä.

2. Leikkaa kukat irti ja väritä kukkien reunoja haluamasi värisillä tusseilla, tai väritä reunat ja leikkaa sitten, kuten helpommalta tuntuu. Tee kuitenkin aina kaksi kukkaa samalla värillä.

3. Kostuta kukat suihkepullolla tai kasta hieman vedessä ja anna värien levitä vähän tai paljon makusi mukaan. Aseta kukat esimerkiksi lautasen päälle. Huomaa, että väriä leviää myös lautaselle tai mihin kukat laitatkaan. Aseta kukat sitten kuivumaan esim uuniritilän päälle. Kiireinen voi koittaa hiustenkuivaajalla varovasti nopeuttaa kuivumista.

Kuvassa irti leikattuja, kostutettuja ja kuivatettuja kukkia4. Rutista kuivuneet kukat keskeltä suppuun. Asettele sitten samanväriset kukat (toisaalta kuka nyt määrää, että niiden värien on oltava samat..) sisäkkäin ja vähän lomittain siten, että terälehdet asettuvat luonnollisesti. Tässä nyt voi hyödyntää mahdollisesti pienempiä tehtyjä kukkia sisempinä kukan terälehtinä.

Kukat pysyvät asennossaan melko hyvin ilman liimaakin, mutta varmista se asia, sekä se että kukkien kerrokset pysyvät kiinni toisissaan pikku liimatipalla.5. Sovita lahjasi paperipussiin ja taita pussin suuhun taitos sen mukaisesti. Ota lahja vielä pois pussista niin seuraava vaihe on helpompi.6. Avaa tekemäsi taitos. Suunnittele paperipussin suu pilven reunaa muistuttavaksi, katso kuva alla. Voit käyttää apuna jotakin pyöreää kantta tms, jonka avulla piirrät hattarakohdat pussiin ja sitten leikkaat. Tarkkaa ohjetta tähän on vaikea antaa, koska taitoksesi suuruus, pussin koko ym vaikuttaa asiaan.Voit nyt sujauttaa lahjan takaisin pussiin. Pussin suun voi kiinnittää teipin palalla, jos käytät kaksipuolista teippiä (tai tavallisesta teipistä tehdyn itsensä ympäri rullatun teipin avulla, liimapinta ylöspäin) saat pussin läpän kätevästi kiinnitettyä näkymättömästi asettamalla teipin läpän alle.

7. Askartele pakettikortti askartelukartongista pussisi koko huomioiden ja koristele se haluamallasi tavalla. Muista huomioida myös, että kukat tuleva vielä kiinni siihen.Kiinnitä liimaamalla kukat korttiin haluamaasi kohtaan ja anna kuivua.8. Kiinnitä pakettikortti pussiin kiinni liimalla tai kaksipuolisella teipillä. Ja valmista tuli!Huomaa, että tässä kuvissa esiintyvä pussi on käytetty vanha paperipussi joka hyödynnetään uudestaan, eikä se ainakaan mielestäni yhtään haittaa että muutama ryppy pussissa on. Mutta toki se on aina makuasioita.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Traktori piirros askartelu

Tämä hauska traktori piirros askartelu on tosi helppo ja hauska tehdä vaikkapa pienenkin kanssa yhdessä. Vähän isompi lapsi osaa varmasti tehdä tämän itsekin. Kuvissa esiintyvä…

Pääsiäispupu askartelu

Tämä helppo söpö pääsiäispupu askartelu sopii mainiosti pienten kanssa yhdessä tehtäväksi tai vähän isommillekin askartelijoille. Pupu sopii mitä parhaiten pääsiäspöytään suklaamunien tai servettien pidikkeeksi, mutta…

Hama helmet sopivat korttiaskartelusta nukkekotiaskarteluun

Hama helmet ovat mukavia askarrella ja niistä saa yllättävän monia hauskoja värikkäitä hahmoja, koruja sekä vaikka nukkekodin tarvikkeita! Hama helmiähän löytyy kaupoista valtavasti eri värisiä.…