Helppo puu askartelu wc-paperihylsystä

Askartelimme tällä kertaa 3 ja 6 -vuotiaideni kanssa tällaiset erittäin helpot ja yksinkertaiset puut.

Tämä askartelu sopiikin erinomaisesti pienten askarteluun ja toki pienemmät tarvitsevat hieman enemmän apua ja ohjausta.

Isommatkin voivat tietenkin tehdä näistä omat vaikka kuinka hienot versionsa!

Silti täytyy sanoa, että vaikka näitä monenlaisia askarteluita on jo tullutkin tehtyä, aina sitä jotenkin yllättyy kuinka näppäriä pienetkin voivat olla!

Ja parasta on se heidän riemu tekemisestä ja lopulta valmiista työstä.Tähän askarteluun tarvitaan:

Wc-paperihylsy
Pahvia
Vihreää lankaa (melkeinpä mikä vaan käy)
Silkkipaperia
Tussit tai esimerkiksi sormivärit
Sakset


1. Värjää wc-paperihylsy ruskeaksi (tai valkoiseksi, ellei se ole sitä jo valmiiksi) puun rungoksi tusseilla tai sormiväreillä (joita voit levittää myös siveltimellä) tms.

Jos käytät sormivärejä tms anna rungon kuivahtaa kunnolla.

(Valkoisen rungon päälle voi vielä tehdä mustia täpliä koivun rungon tapaan.)2. Ota pahvi, joka on kooltaan esimerkiksi n. 15×10 cm ja väritä se vihreän sävyillä puun oksistoksi samaan tyyliin kuin rungonkin teit.3. Leikkaa pahvi pilvimäiseksi reunoistaan.4. Ala kieputtamaan lankaa pilvimäiseksi leikatun pahvin ympärille ristiin rastiin.

Aloituskohtaan voi leikata pienen viillon johon langanpään sujauttaa, niin lanka ei karkaa paikoiltaan.

Voit yrittää pitää aloitus langanpään tallessa takapuolella lopuksi toisen pään kanssa yhteen sitomista varten.

Mutta ei haittaa, jos innokkaan kieputtajan toimesta pää katoaa.. Toisen pään voi myös liimata lopuksi paikoilleen.5. Leikkaa silkkipaperista n.3-4 cm levyinen ja  n. 30 cm pitkä suikale. Revi silkkipaperista n. 5 cm pätkiä ja pyörittele ne ruttuun kukiksi.6. Liimaa kukat lehdistön päälle pienellä liimatipalla.

Helpoiten homma sujuu dippaamalla kukkia alustalle laitetuun liimaan.7. Kun kukkien liimaukset ovat kuivat, leikkaa rungon päähän vastakkaisille puolille viillot, joihin sujautat oksiston paikoilleen.

Halutessaan voi oksiston liimatakin paikoilleen mutta ei se ole välttämätöntä.Siinäpä se, helppoa ja hauskaa! Ja sitten voikin puulla ilahduttaa vaikka mummia ja vaaria!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Herkulliset vadelmamuffinit

Nämä herkulliset, koko perheelle maistuvat vadelmamuffinit valmistuvat käden käänteessä eikä vatkaamista tarvita! Näitä olisi kiva tarjota vaikkapa äitienpäivänä tai ihan muuten vaan. Vadelmamuffinit ovat helpot…

Montako pyörää menee vasemmalle, montako oikealle? Tulostettava eskarilaisen päättelytehtävä.

Tulosta mukava päättely- ja laskentatehtävä eskarilaiselle tai nuoremmalle. Tehtävässä tulee laskea montako polkupyörää kulkee vasemmalle ja montako kulkee oikealle.

Herkku vadelmarahka

Tämä helppo ja nopeasti valmistettava herkku vadelmarahka maistuu perheen pienimmillekin. On sitäpaitsi mukavaa valmistaa vaivatonta, terveellistä ja hyvää välipalaa yhdessä lasten kanssa.  Vähän isommat lapset…