Kruunu askartelu

Tämä suloinen kruunu askartelu on helppo tehdä pikku prinsessoille wc-paperihylsystä.

Voit tehdä ihan yksinkertaisen kruunun tai  vaikka miten koristeellisen version samalla idealla.

Meillä tehtiin pikku prinsessalle arkikäytöön yksinkertainen, mutta aivan toimivan suloinen kruunu. Lisäksi teimme juhlakäyttöön toisen koristellun version. Pitäähän nyt olla eri kruunu eri käyttöön 😁

Lisäksi kruunu on suunniteltu pysymään hiuksissa ilman leuan alle vedettävää kuminauhaa. Toki sellaisen tähän kruunuun voi halutessaan laittaa.Tarvitset:

Wc-paperihylsyn
Kumilenkin
Sakset
Valinnaisia koristeita ja liimaa


1. Peitä wc-paperihylsy valitsemallasi tavalla.

Voit värittää sen tusseilla tai liimata sen pintaan esimerkiksi värillistä ohutta aaltopahvia tai paperia, silkki- tai kreppipaperia.2. Katkaise kruunu sopivasta kohtaa ja leikkaa siihen piikikkäitä hammastuksia.3. Tee kruunun sivuille vastapuolille reiät.Voit tehdä ne yksinkertaisesti saksilla pienen alkureiän tekemällä, jota sitten suurennat kynän terävällä päällä pikkuhiljaa siinä pyörittämällä. Tai käytät vyön rei’itykseen käytettävää rei’ittäjää.

4. Aseta kumilenkki ensimmäisestä reiästä, kuten kuvassa itsensä läpi. Vedä kumilenkki toiseen päähän reiän läpi ja solmi se parilla solmulla. Varmista, että solmu jää sisäpuolelle.Kumilenkki saa mieluummin olla sen verran löysä, ettei kruunu mene lyttyyn kun se solmitaan toisesta päästä. Kumilenkkiä saa jonkin verran löysemmäksi venyttelemällä sitä muutamia kertoja.

5. Nyt onkin vuorossa koristelu, jos sitä nyt halutaan tehdä.

Kumilenkin kohdat voi peittää vaikka jollakin nauhalla, mutta kun kumilenkin kiinnityksen tekee siististi ei se ole lainkaan välttämätöntä.Koristeluun voi käyttää monia erilaisia kotoa löytyviä tarvikkeita. Esimerkiksi strasseja, tarroja, silkkipaperia tai muuta paperia, paljetteja, hileitä, kimalleliimaa tai vaikka nappeja ja mitä ikinä keksitkään.6. Kruunun kiinnitys päähän onnistuu pinneillä kumilenkistä kruunun alta.

Tai sitten teet otsahiuksiin pienen löysähkön ponnarin, jonka pujotat kumilenkin yli (tai jos haluat läpi, kahden kumilenkki langan välistä pompulan taakse “lukiten”) ja kruunun alitse taakse. Pompula jää kruunun alle piiloon. Lopuksi varmistat pysyvyyden kruunun takana pinnillä tai parilla. Hyvin toimii testatusti, kruunu pysyi vauhdikkaan 3-vuotiaan kyydissä iltaan asti!

Tässä nyt vielä yksinkertainen kruunu sekä koristeltu versio.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Hama helmet sopivat korttiaskartelusta nukkekotiaskarteluun

Hama helmet ovat mukavia askarrella ja niistä saa yllättävän monia hauskoja värikkäitä hahmoja, koruja sekä vaikka nukkekodin tarvikkeita! Hama helmiähän löytyy kaupoista valtavasti eri värisiä.…

Pääsiäisen väritystehtävä – etsi kaksi samanlaista!

Tässä tulostettavassa väritystehtävässä tulisi etsiä kaksi samanlaista kuvaa ja värittää ne samalla värillä. Klikkaa kuvaa ja tulosta!

Harjoittele kirjainta B

Kirjainten harjoittelu mallin mukaan kehittää ja vahvistaa lapsen kynän käsittelytaitoja. Tulosta kuva ja anna lapsen harjoitella kirjainta B ja pieni b. Kuvatkin voi värittää, jos…