Rosvo ja poliisi leikki

Rosvo ja poliisi on itselleni erittäin tuttu leikki, sillä koulun piha oli kuin luotu siihen. Periaatteessa rosvo ja poliisi -leikki on eräs versio hipasta (tai natasta). Leikki oli ainakin minun mielestäni todella hauska ja siinä liikunta tulee kuvioon kuin itsestään, niinpä se ansaitsee tulla esitellyksi täällä.

Leikkialueen ei tarvitse olla mikään valtava, vaikka leikkijöitä olisikin useita. Leikkialueen kahdella vastakkaisella laidalla olisi hyvä olla jokin “turvapaikka”, lisäksi alueelle voidaan sopia jokin vankila. Turvapaikkoina voi toimia jokin seinämä, aita tai maahan piirretty viiva tms. Vankilan virkaa voi hoitaa puu, pylväs, maahan piirretty kehä tms.

 

Leikin ohjeet:

1. Valitaan tai arvotaan joukosta ensimmäinen poliisi. Poliisi asettuu suunnilleen leikkialueen keskivaiheille. Jos leikkijöitä on monia, voi poliisejakin olla kaksi.

2. Muut leikkijät menevät turvaseinämälle koskettaen sitä tai jos kyseessä on maahan piirretty viiva, täytyy jalan toisen jalan olla viivan yli leikkijän ollakseen turvassa.

3. Leikissä turvaseinämälle ei saa jäädä oleilemaan. Vaan leikkijä saa olla jonkin aikaa (esim. 3-5 sekuntia) kerrallaan turvassa, jonka jälkeen pitää lähteä juoksemaan.

Keskialueen ylittämisen jälkeen saa leikkijä palata takaisin alkuseinämälle jos vastapuolelle meneminen on mahdotonta. Leikissä kuitenkin siis pyritään pääsemään poliisia karkuun.

4. Jos poliisi saa jonkun kiinni, taluttaa poliisi hänet vankilaan. Vankilassa voi olla useita vankeja kerrallaan. Poliisi voi taluttaa kahtakin vankia jos hän onnistuu nappaamaan kaksi kerralla tai matkalla taluttaessaan toista.

Vankien pitää pysyä vankilassa koskettaen sitä tai toisen jalan ylittäessä viivan.

5. Joku leikkijöistä voi oman kiinni jäämisen uhalla yrittää pelastaa vangit koskettamalla vankia. Hän voi koskettaa samalla kertaa useita vankeja yhdellä käynnillä, mutta vain yhden kerrallaan, koskettamalla ensin yhtä ja sen jälkeen vasta toista jne.

6. Jos poliisi saa kaikki leikkijät vankilaan, leikki loppuu. Ensimmäisenä kiinni jäänyt on seuraava poliisi. Jos käytetään kahta poliisia, toiseksi poliisiksi ryhtyy toisena kiinni jäänyt.

Joskus leikittiin niin että oman kiinni jäämisen voi nollata pelastumalla, mutta silloin on hankalampi pysyä kartalla kuka nyt on mitäkin..  Sitäpaitsi poliisina oleminenkin on hauskaa!

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Virkattu jäätelö amigurumi ohje

Laitetaanpa vaihteeksi esille tällainen pitkästä selostuksesta huolimatta helppo aloittelijallekin sopiva virkkausohje, jäätelö amigurumi. Perus taidot tässä virkkauksessa tarvitaan, mutta ne on helppo oppia vaikka tässä…

Lahjapussi

Olen nähnyt vastaavalla idealla tehtyjä kortteja siellä ja täällä, mutta tällaista pussukkaa en ollut huomannut aiemmin. Idea on niin yksinkertainen eikä tarvikkeet vaadi isoja satsauksia,…

Jäälyhty tuikkukipot

Pilttipurkeista voi tehdä tunnelmallisia  tuikkulyhtyjä vaikkapa syysiltojen valaisemiseen, tämä lienee jo monille tuttu juttu. Itse kehittelin ideaa hieman eteenpäin ja tein pienistä lasipurkeista tuttuja tuikkulyhtyjä,…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments