Rosvo ja poliisi leikki

Rosvo ja poliisi on itselleni erittäin tuttu leikki, sillä koulun piha oli kuin luotu siihen. Periaatteessa rosvo ja poliisi -leikki on eräs versio hipasta (tai natasta). Leikki oli ainakin minun mielestäni todella hauska ja siinä liikunta tulee kuvioon kuin itsestään, niinpä se ansaitsee tulla esitellyksi täällä.

Leikkialueen ei tarvitse olla mikään valtava, vaikka leikkijöitä olisikin useita. Leikkialueen kahdella vastakkaisella laidalla olisi hyvä olla jokin “turvapaikka”, lisäksi alueelle voidaan sopia jokin vankila. Turvapaikkoina voi toimia jokin seinämä, aita tai maahan piirretty viiva tms. Vankilan virkaa voi hoitaa puu, pylväs, maahan piirretty kehä tms.

 

Leikin ohjeet:

1. Valitaan tai arvotaan joukosta ensimmäinen poliisi. Poliisi asettuu suunnilleen leikkialueen keskivaiheille. Jos leikkijöitä on monia, voi poliisejakin olla kaksi.

2. Muut leikkijät menevät turvaseinämälle koskettaen sitä tai jos kyseessä on maahan piirretty viiva, täytyy jalan toisen jalan olla viivan yli leikkijän ollakseen turvassa.

3. Leikissä turvaseinämälle ei saa jäädä oleilemaan. Vaan leikkijä saa olla jonkin aikaa (esim. 3-5 sekuntia) kerrallaan turvassa, jonka jälkeen pitää lähteä juoksemaan.

Keskialueen ylittämisen jälkeen saa leikkijä palata takaisin alkuseinämälle jos vastapuolelle meneminen on mahdotonta. Leikissä kuitenkin siis pyritään pääsemään poliisia karkuun.

4. Jos poliisi saa jonkun kiinni, taluttaa poliisi hänet vankilaan. Vankilassa voi olla useita vankeja kerrallaan. Poliisi voi taluttaa kahtakin vankia jos hän onnistuu nappaamaan kaksi kerralla tai matkalla taluttaessaan toista.

Vankien pitää pysyä vankilassa koskettaen sitä tai toisen jalan ylittäessä viivan.

5. Joku leikkijöistä voi oman kiinni jäämisen uhalla yrittää pelastaa vangit koskettamalla vankia. Hän voi koskettaa samalla kertaa useita vankeja yhdellä käynnillä, mutta vain yhden kerrallaan, koskettamalla ensin yhtä ja sen jälkeen vasta toista jne.

6. Jos poliisi saa kaikki leikkijät vankilaan, leikki loppuu. Ensimmäisenä kiinni jäänyt on seuraava poliisi. Jos käytetään kahta poliisia, toiseksi poliisiksi ryhtyy toisena kiinni jäänyt.

Joskus leikittiin niin että oman kiinni jäämisen voi nollata pelastumalla, mutta silloin on hankalampi pysyä kartalla kuka nyt on mitäkin..  Sitäpaitsi poliisina oleminenkin on hauskaa!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Pahvilintu askartelu

Kodin jokapäiväisistä materiaaleista jotka heitettäisiin muuten pois, saa askarreltua monenmoista. Nämäkin wc-paperirullan hylsyistä tehdyt linnut ovat mitä yksinkertaisimmat tehdä, vaikkakin vaativat hieman kärsivällisyyttä odottamisessa vaiheiden…

Rosvo ja poliisi leikki

Rosvo ja poliisi on itselleni erittäin tuttu leikki, sillä koulun piha oli kuin luotu siihen. Periaatteessa rosvo ja poliisi -leikki on eräs versio hipasta (tai…

Helppo kukallinen pakettikortti ja lahjapussi

Tämä yksinkertainen mutta kaunis kukallinen lahjapussi sopii mitä mainioimmin äitienpäivälahjalle, mutta myös muuna merkkipäivänä tai muuten vaan annettavaksi vaikka silloin kun ystävä kaipaa vähän piristystä.…