Kuumailmapallo koriste askartelu kennopaperista

Tämä helppo kuumailmapallo koriste askartelu on omiaan somistamaan vaikka kesäisiä tai miksei syksyisempiäkin lastenjuhlia pihamaalla. Ripusta vaikka puihin tai pyykkinarulle. Tai tee sommitelma juhlapöydän päälle roikkumaan!

Erinomaisesti nämä sopivat tietenkin myös lastenhuonetta koristamaan.

Askartelu on helppo, mutta pienemmät luultavasti tarvitsevat hieman apua paikkapaikoin. Mutta yhteistyössähän juhlavalmisteluita ja koristuksia onkin kaikkein mukavinta tehdä.


Tähän askarteluun tarvitset:

Kennopaperia
A4 paperi
Liimaa
Lankaa
Sakset
Wc-paperihylsyn
Pahvia
Koristeita maun mukaan
Esimerkiksi pieni lautanen tai harppi


1. Piirrä pallon puolikas lautasta tai harppia käyttämällä A4 paperille.

Jatka piirtämistä niin, että saat kuumailmapallon pallo-osan puolikkaan hahmoteltua pallon alaosaan asti. Piirrä siis ikäänkuin lampun polttimon puolikas, kuten kuvassa.2. Jos haluat säästää yhden työvaiheen, tee kuten minä.. Kiinnitä hahmotelmasi kennopaperin reunaan parilla kolmella pyykkipojalla ja leikkaa sitten hahmotelmaasi pitkin sekä kennopaperi, että hahmotelmasi.Tai sitten voit vaan leikata hahmotelman irti ja piirtää sen avulla muodon kennopaperille.

3. Piirrä nyt toinen kuumailmapallon puolikas leikkaamaasi hahmotelmaa apuna käyttäen kennopaperille.

Edelleen pyykkipojat ovat hyvä apu hahmotelman paikoillaan pysymiseen. Irrota hahmotelma. Leikkaa kennopaperi piirrosviivaa pitkin.

4. Liimaa ensin kaksi kennopaperista leikattua kuumailmapallon puolikasta päällekkäin.

Ja sitten avaa kennopaperi pyöreään muotoon ja liimaa yhteen avonainen pää.

Liimaus kannattaa suunnitella hyvin valmiiksi, sillä kennopaperi on ohutta silkkipaperia eikä kestä kauheasti siirtelyä tai irroittelua, jos liimaus ei osu kohdilleen..5. Leikkaa wc-paperihylsystä sopivan kokoinen pala kuumailmapallon koriksi.

6. Piirrä wc-paperihylsyä apuna käyttäen pyöreä muoto pahville tai paperille korin pohjaksi. Leikkaa irti. Liimaa pohja paikoilleen.7. Leikkaa langasta neljä samanpituista pitkähköä pätkää ja liimaa ne korin sivuille tasaisin välein.Sido langanpäät päistään yhteen, niin että kori riippuu suorassa.

Voit koittaa sujauttaa solmitut langat korin sisälle jemmaan, niin seuraava vaihe on helpompi kun nämä langat eivät ole tiellä.

8. Laita muutama liimatippa (tai kasa, kuten minulla) korin kylkeen. Ota lankakerästä (tähän vaiheeseen sopisi muuten mainiosti myös paperinaru) langanpää ja painele se liimaan kiinni.

Ala sitten kieputtamaan lankaa korin ympärille liimaa tarvittaessa lisäten, mikä parantaa langan paikoillaan pysymistä.

Kun wc-paperihylsy on langan peitossa katkaise lanka ja liimaa pää paikoilleen johonkin huomaamattomaan paikkaan.9. Koristele kori kuten haluat tai jätä se koristelematta.10. Ota lankarullasta sopivan pitkä lanka yhteensä ripustamista sekä kuumailmapallon korkeuden verran.

11. Sido äsken katkomasi ripustuslanka sekä korissa kiinni olevat yhteen solmitut langat yhteen. Varmista vielä, että kori roikkuu suorassa. 12. Avaa ihan varovasti kennopaperi kuumailmapalloa alapuolelta niin, että saat ripustuslangan pujotettua pallon keskeltä läpi ylös.

Tässä voi myös käyttää apuna vaikka virkkuukoukkua, jolla koukkaa langan yläkautta. Miten vain helpommalta tuntuu.13. Vedä ripustuslangasta sen verran, että korin yhteen solmittujen lankojen solmukohta menee pallon sisälle piiloon.

14. Sulje pallo kennostojen välistä ylhäältä ja alhaalta samalla varmistaen ettei ripustuslanka enää liiku minnekkään, jotta pallon voi ripustaa.

Tässä nyt sitten voi käyttää teippiä, liimaa tai nitojaa apuna.

Itse pärjäsin pelkällä teipillä, mutta ehkäpä jos tarve on kestää pientä tuulen tuiverrusta tai ehkä leikkimistäkin, voisi nitominen olla järkevämpää.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Vettä kengässä leikki

Itselleni aikanaan tämä leikki tuli koulussa tutuksi. Se oli erityispäivien riemu. Joskus joillain synttäreilläkin tätä on leikitty.   1. Jaetaan leikkijät kahteen ryhmään. Toinen ryhmä…

Auta kimalaista ja etsi reitti kukan luo -numerotehtävä

Tässäpä kesäisen pirteä tulostettava tehtävä lapselle. Etsi reitti aloittaen numerosta 1 eteenpäin aina numeroon 16 asti, mutta ole tarkkana ettet eksy reitiltä!

Tulostettava laskemisharjoitus – kuinka monta koiraa?

Tulosta tästä hauska koira aiheinen laskemisharjoitus lapselle. Tarkoitus on laskea kuinka monta koiraa kuvassa on ja merkitä luku vieressä olevaan laatikkoon. Kuvat voi myös värittää.