Pahvirulla kynäpurkki

Pienet taiteilijat tuppaavat joskus jättämään kyniä lojumaan sinne tänne. Siksi kynäpurkeille lienee aina käyttöä. Ja kun pahvirulla kynäpurkki on itse tehty, kummasti ne kynät myös päätyvät purkkiin. Ainakin hetkellisesti..

Tämä varsin yksinkertainen pahvirulla kynäpurkki syntyy hetkessä nuoremmaltakin askartelijalta ja sen tekeminen on varsin hauskaa.

Tarvitset tekemiseen

Wc-paperirullan hylsyn (myös tyhjä maitopurkki tms käy)
Palan pahvia (jos käytät maitopurkkia, et tarvitse pahvia)
Palan vanhaa lakanaa tms.
Vesiliukoiset tussit
Liimaa
Iso vesivärisivellin tms
Vesipurkki
Sakset

1. Tee pahvirullan avulla pahvinpalalle ympyrä piirtämällä pitkin rullan reunaa ja leikkaa kiekko sitten irti.

2. Mittaa kangas niin että se ylettyy mukavasti rullan ympäri ja taittuu jonkin verran sisäpuolellekin. Ei haittaa yhtään jos kangas tulee päällekkäin yhtymäkohdassa useammankin sentin verran.

3. Levitä liimaa vesivärisiveltimellä joka puolelle rullaa. Ei ole niin tarkkaa tämäkään, kunhan sitä suurinpiirtein jokapuolella on, mutta ei kuitenkaan liikaa. Muista pestä sivellin!

4. Liimaa kangas rullan päälle tasaisesti. Lisää hieman liimaa kankaan reunan alle yhtymäkohtaan ja painele kiinni. Liimaa myös kankaan reunat rullan sisälle kiinni.

Anna rullan kuivahtaa, vaikka ei haittaa jos teet seuraavan vaiheen kun rulla on vielä hieman kostea. Kunhan kangas pysyy paikoillaan, eikä liima enää tursuile mistään sotkemaan.

5. Väritä päällystetty hylsy tusseilla. Kuvioiden ei tarvitse olla mitään erityisiä taideteoksia, vaan enemmän sellaisia satunnaisia väriläiskiä tai raitoja.

6. Laita vesiastiaan hieman vettä ja kostuta vesivärisivellintä siinä. Ala sitten vaan sipaisemaan hylsyn pintaa siveltimellä joka puolelta. Tarkoitus on kostuttaa pinta niin että värit alkavat levitä ja sekoittua. Älä kasta rullaa niin märäksi, että se menettää muotonsa. Jätä hylsy kuivumaan.

7. Liimaa aluksi leikkaamasi kiekko hylsyn pohjaksi. Anna kuivua.

Lisävinkkinä, jos tuntuu että purkki kaatuu helposti, liimaa pohjakiekon sisäpinnalle muutamia pikkukiviä painoksi.

Kynäpurkkia voi vielä koristella vaikkapa pitsireunuksin tai koristenauhoin, jos haluaa ja intoa riittää, -kelpaa varmasti antaa vaikka lahjaksi.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Hajota ja rakenna

Törmäsin tällaiseen hauskaan ideaan jota voi käyttää monenlaisten hahmojen tekemiseen, kuten vaikka dinosauruksen, talon, siilin tai kilpikonnan. Alkuperäisessä jutussa esimerkkinä oli vain dinosaurus ja aloinkin…

Kärpässieni liisteri-sanomalehti askartelu

Tämän helpon kärpässienen toteutimme yhteistyössä tuolloin 5-vuotiaan pikku vintiöni kanssa jo jonkin aikaa sitten. Homma onnistui ihan hienosti pikku kätösiltäkin, mutta toki pientä apua oli…

Jäätelökortti kesän sankareille tai kutsuihin askartelu

Koska jäätelö kuuluu olennaisena osana kesään, esille laitetaan tällä kertaa lähes luvattoman helppo jäätelöaiheinen korttiaskartelu kesän sankareille tai kutsuihin. Materiaalitarpeet eivät päätä huimaa ja näitä…