Perinteinen leikki, viekas kettu tai toiselta nimeltään peili

Tämä hyvin perinteinen leikki viekas kettu tunnetaan myös nimellä Peili. Leikki saattaa olla uusi tuttavuus toisille, tai sitten ohjeet vaan  ovat unohtuneet ajan saatossa, joten laitetaanpas klassikko esittelyyn!

Leikissä ei ole rajoitteita leikkijöiden enimmäismäärästä, vähintään tarvitaan kolme leikkijää. Leikkiä voi leikkiä sisällä tai ulkona, kunhan tilaa on riittävästi.

Tämä leikki sopii vapaa-ajan lisäksi hyvin esimerkiksi syntymäpäivien ohjelmistoon tai koulun liikunta- tai välitunneille.

Leikin säännöt kannattaa aina sopia etukäteen, niin kaikilla on varmasti hauskaa!

Leikin ohjeet:

1. Leikkiin valitaan yksi johtaja eli viekas kettu tai peili. Muut leikkijät asettuvat jonkin sovitun matkan päähän johtajasta. Maahan voidaan piirtää viiva tai asettaa jokin merkki.

2. Johtaja kääntyy selin muihin leikkijöihin nähden, esimerkiksi seinää tai puuta vasten.

3. Kukin viivan tai merkin takana olijoista yrittää päästä johtajan taakse ja koskettaa häntä selkään niin, ettei johtaja näe.

Johtajaa saa lähestyä niin nopeasti tai hitaasti kuin haluaa, mutta tästä voidaan sopia omia sääntöjä, huomioiden leikkijöiden ikä ym. Esimerkiksi voidaan sopia, että johtajaa pitää lähestyä hyppimällä tai että ei saa harppoa.

Johtaja voi koska tahansa kääntyä katsomaan leikkijöitä, jolloin leikkijöiden pitäisi jähmettyä paikoilleen.
Jos johtaja käännyttyään huomaa liikettä, saa hän passittaa liikkuneen pelaajan takaisin aloituspisteeseen.

Lekkijöiden ikä ym huomioiden voidaan sopia myös, että johtaja saa lähettää kerrallaan vain yhden leikkijän aloituspisteeseen. 

Johtaja saa myös tuijottaa pelaajia niin kauan kuin haluaa, mutta myös tästä voidaan sopia tietenkin omia sääntöjä.

4. Se leikkijä, joka onnistuu koskettamaan johtajaa kun hän on selin, saa olla seuraava johtaja eli viekas kettu tai peili! Ja niin muut leikkijät asettuvat taas alkupisteeseen ja leikki alkaa alusta.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat: ,

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Sydänkortti pyörivällä sydämellä askartelu

Tämä erittäin herttainen sydänkortti pyörivällä sydämellä sopii äitien- tai isänpäiväkortiksi, mutta mainiosti myös ystävänpäivään. Kortti on varsin yksinkertainen tehdä muutamasta tarvikkeesta ja sujuu kyllä melko…

Herkulliset vadelmamuffinit

Nämä herkulliset, koko perheelle maistuvat vadelmamuffinit valmistuvat käden käänteessä eikä vatkaamista tarvita! Näitä olisi kiva tarjota vaikkapa äitienpäivänä tai ihan muuten vaan. Vadelmamuffinit ovat helpot…

Somat paperiperhoset askartelu

Pienet somat paperiperhoset askartelu on helppo toteuttaa yksinkertaisista tarvikkeista. Askartelu vaatii kuitenkin hieman näppäryyttä, joten pienet sormet saattavat kaivata hieman vanhemman apua. Näitä paperiperhosia voi…