Hullunkuriset linnut askartelu

Etsiskelin hiljakkoin sopivaa askarteluideaa netin ihmeellisestä maailmasta 3-vuotiaalleni. Löytämistäni ideoista tuloksena sitten syntyi tällainen hauska hullunkuriset linnut askartelu.

Toteutin idean siis yhdessä juniorini kanssa siten, että minä leikkasin osat sekä itselleni ja hänelle.

Sen jälkeen aloin värittämään omia kappaleitani ja siitäkös pikkuneiti innostui omille kappaleillensa antamaan mitä värikkäimmän silauksen. Tämän jälkeen homma etenikin minun tehdessä edellä ja pieni perässä.

Askartelu sopi siis valtavan hyvin tarkoitukseeni ja mikä parasta näillä saa hyvän leikin aikaiseksi muutenkin kuin pienessä nukketeatterissa, joka tietenkin on myös ehdottomasti järjestettävä.


Askarteluun tarvitaan:

Pieni läjä pahvia
A4 paperi
Liimaa
Tussit tai askartelumaaleja
Jäätelötikku/eläin


1. Leikataan sopivat kappaleet askarreltavia otuksia varten, jotka siis voivat olla vaikka mitä eläimiä tai tosiaan otuksia… Meillä tehtiin linnut ja kala.

Esimerkkiä linnun osista kuvassa alla. Osia voi tehdä oman makunsa mukaan ja niin monimutkaisina tai yksinkertaisina kuin haluaa.


2. Väritetään osat halutulla tavalla.

3. Liimataan osat paikoilleen.

Tämänkin kohdan voi antaa pienen tehdä itse, kunhan osat nyt suunnilleen menevät oikeille paikoilleen. Tässähän ollaan tekemässä hullunkurisia lintuja 😁. Pientä ohjausta tietenkin on hyvä antaa. Vaikka kuten meillä itse mallia näyttäen.



Meillä ainoastaan silmät ovat minun värittämät ja piirtämät, niiden paikoilleen asettelijana toimi kuitenkin pikkuneiti itse.

Tästä syystä oli helpompi tehdä silmän alle tuleva musta osa vähän isommaksi verrattuna päälle liimattavaan valkoiseen osaan.

Ripset oli sen verran pienet ja haastavat neidille laitettavaksi, että niiden asettelu on allekirjoittaneen oman käden tulosta. Muutenhan pienellä ohjauksella kaikki sujuikin pikkuneidiltä itseltään.



4. Lopuksi liimataan jäätelötikku jaloiksi ja liikuttelua varten.



Sitten vaan kuivumisen jälkeen teatteri pystyyn!

Nämä linnut ja muut otukset voi muuten liimata myös korttiin tai tauluun. Tai sitten sellaisen voi tökätä tylsän viherkasvin kaveriksi kukkaruukkuun, mikseipä vaikka istutuksenkin viereen kertomaan mitä ihmettä purkkiin onkaan istutettu, laita otus kantamaan nimilappua kyljessä tai nokassa (suussa)!

Tässä nyt vielä toinen lintu ja myös neidin kokoon laittama ja värittämä kala.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Hauska pöllö lahjapussi

Ilahduta vaikkapa ystävää tällä hauskalla pöllö lahjapussilla. Lahjapussi tehdään yhtä hyvin vähän käytetyistä kuin uusistakin tarvikkeista, jotka löytyvät helposti kotoa. Pienet rypyt tai muut sellaiset…

Pupu namipussi

Tämä pieni pussi on mitä helpoin tehdä, mutta lopputulos suloinen. Sisään sujautat mukavasti pienen makean yllätyksen! Tee näitä vaikka tusina valmiiksi virpojien varalle! Näitä voi…

Tee se itse katapultti peli

Jäätelötikuista voi askarrella monenmoista hauskaa. Tällä kertaa mm niistä syntyi hauska tee se itse katapultti peli. Lisäksi peliin tehtävää maalitaululaatikkoa voi käyttää myös pöytätenniksessä tarkkuuden…