Hai kortti

Poikani oli täyttämässä 5 vuotta ja satuin törmäämään hauskaan hai kortti ideaan eräällä englanninkielisellä sivulla.

Ajattelinkin kokeilla itse tehdä saman tapaisen kortin. Hai kortti on erittäin helppo askarrella. Liitän tähän alkuperäisen linkin (linkki löytyy lopusta), josta löytyy hyvät, vaikkakin englanninkieliset ohjeet kortin tekoon ja printattava malli, jos itse piirtämiseen ei into riitä. Niille jotka eivät englantia osaa, sanon ettei haittaa, sillä kuvat linkin takana kertovat tarpeeksi ja omat ohjeeni löydät tästä jäljempää.

 

Itse päätin piirtää koko kuvan itse ja tein kortin vähän kovempaa käyttöä kestämään.. Sillä oletukseni on että kortista saattaa tulla lelu. Juuri tästä syystä mm valitsin oman korttini materiaaliksi aaltopahvin. Jos käytät aaltopahvia, vinkiksi annan sen, että kannattaa kortin ollessa valmis, laittaa se suljettuna painon alle joksikin aikaa niin kortti taittuu paremmin kiinni ja sen saa laitettua esim kuoreen. Hai kuvan värittämiseen käytin ns taikatusseja.

Tekemiseen tarvitaan:

Pahvia
Paperi
Lyijykynä
Tusseja
Sakset
Puikkoliima
Viivain

1. Jos haluat piirtää hai kuvan itse, suunnittele ensin millaisen ja minkä kokoisen kuvan piirrät ja pidä mielessä että suun tulee olla paperin keskellä ja se kannattaa piirtää symmetriseksi (huomioi myös se, että kun suu aukeaa, paperi taittuu myös pystysuuntaan, joten silmät kannattaa piirtää tulevan taitosalueen yläpuolelle).

Piirrä lyijykynällä sen jälkeen paperille viivaimella apuviivat joiden sisälle sitten piirrät oman haisi. Tai printtaa valmis hain kuva tämän jutun lopusta löytyvästä linkistä.

2. Väritä hain kuva ja leikkaa se paperista viivoja pitkin irti.

3. Leikkaa pahvista sopivan kokoinen pala korttipohjaksi, mittaa korttipahvi käyttämäsi tai piirtämäsi kuvan koon mukaan. Pahvi voi halutessasi olla myös jonkin verran kuvaasi suurempi, jolloin kuva saa “raamit”.

4. Taita kuva ja pahvi keskeltä kahtia ja leikkaa kuva suun kohdalta niin, että suun saa auki. Huomaa kuitenkin ettet leikkaa pahvia vaan ainoastaan paperilla olevan kuvan.

Asian hahmottamiseksi tein erillisen paperin pelkästään tätä ohjetta varten, jossa näkyy taitokset ym, eikä ole muuta näkyvyyttä estävää piirrosta.

Ensimmäisessä työvaihekuvassa näkyy piirros hain hampaista jota pitkin siis on tarkoitus leikata paperi auki

Seuraavassa kuvassa näkyy edellinen kohta leikattuna.

Taittele suu siten, että tartut hain hampaista kiinni ja taitat paperin reunat hain ylähampaista  ylös ja alahampaista alas, kuten kuvassa alla.

Tee tämän jälkeen samat taitokset toiseen suuntaan, jotta suu aukeaa oikein ja kunnolla.

Avaa kuva ja näet tekemäsi taitokset vähän niinkuin “timantin” mallisena kuviona paperissa. Väritetyssä paperissa voi olla hankalaa nähdä taitoksia kunnolla, siksi teinkin tämän värittömän apukuvan alla, jossa näet hyvin taitosten suunnat.

Löydät taitokset kuitenkin helposti kun tökkäät kuvan takaa sormella suun läpi ja samalla saat muotoiltua suun oikein, että se toimii kuten on tarkoitus.

5. Tee pahville punainen (tai sen värinen kuin haluat hain suun olevan) väritys alueelle joka tulee näkyviin kun hain suu aukeaa. Voit tehdä sen erilliselle paperille kuten minulla kuvassa, sitten vain liimaat paperin oikeaan kohtaan.

6. Liimaa kuva pahviseen korttipohjaan huolellisesti kiinni, huolehdi että kuva tulee keskelle ja taitoskohdat tarkasti kohdalleen.

7. Kanteen voit laittaa onnentoivotukset, koristukset kuten tarroja yms, sekä ikävuodet joita juhlitaan ja takapuolelle onnentoivottajat allekirjoituksineen vaikkapa valkoiselle paperille tehtynä ja paikoilleen liimattuna, ja valmista tuli.

Shark Pop Up Card

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Rosvo ja poliisi leikki

Rosvo ja poliisi on itselleni erittäin tuttu leikki, sillä koulun piha oli kuin luotu siihen. Periaatteessa rosvo ja poliisi -leikki on eräs versio hipasta (tai…

Kirkonrotta, eli kirkkis leikki

Kirkonrotta eli kirkkis on leikki jota itse tuli leikittyä paljon lapsena, mutta koska itseltäkin ohjeet meinaa hämärtyä, kirkastetaan niitä nyt kaikille muillekin. Tästä leikistä on…

Helppo paperirusetti sanomalehdestä

Eräänkin kerran piti pikapikaa saada paketti somistettua jollakin, eikä kotoa löytynyt mitään millä saisi homman hoidettua.. . Kotoa kumminkin löytyy yleensä teippiä, sakset ja sanomalehtiä,…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments