Pahvilintu askartelu

Kodin jokapäiväisistä materiaaleista jotka heitettäisiin muuten pois, saa askarreltua monenmoista. Nämäkin wc-paperirullan hylsyistä tehdyt linnut ovat mitä yksinkertaisimmat tehdä, vaikkakin vaativat hieman kärsivällisyyttä odottamisessa vaiheiden välissä.

Tekemiseen tarvitaan

Wc-paperirullan hylsyjä (1/lintu)
Paperiliittimiä (2/lintu)
Liisteriä jonka voit valmistaa itsekin, vaikkapa tällä ohjeella 
Sanomalehtipaperia
Liimaa
Akryylimaalit ja tarvikkeet
Permanent tusseja
Lankaa tai narua
Oksa
Lyijykynä
Sakset

1. Litistä wc-paperirullan hylsy ja piirrä siihen linnun ääriviivat. Piirrä lintu niin, että sen selän ylin kohta ja vatsan alin kohta tulee ihan hylsyn reunalle.

2. Leikkaa lintu irti, mutta älä leikkaa sen selän ylintä kohtaa ja vatsan alinta kohtaa poikki, vaan jätä hylsy niistä kohdista ehjäksi. Pullista lintua hieman, tee niin pulleaksi kuin haluat, ainakin lasten kanssa helpompaa on työstää vähän littanampia lintuja.

3. Revi sanomalehdestä tukku suikaleita valmiiksi pöydälle. Ala liisteröidä suikaleita yksitellen ja kieputa niitä linnun ympärille joka puolelle yksi kerrallaan.

Huolehdi siitä että liisteriä on reilusti paperisuikaleissa koko sillä pinnalla, jonka olisi tarkoitus tulla linnun päälle. Pienet rypyt eivät haittaa. Paperisuikaleita on hyvä laittaa useampi kerros päällekkäin.

Pyri pitämään lintu pulleana työstön aikana, jos tavoittelet pulleaa mallia, sillä kuivuttuaan lintua on hankalaa enää pullistaa.

Jos haluat ripustaa lintusi myöhemmin johonkin kannattaa sen selkään liisteröidä paperisuikaleen alle pilkistämään pieni lankalenkki, josta ripustaminen onnistuu.

5. Tee linnun alapuolelle reikä jalkoja varten vaikkapa ensin parsinneulalla tai terävällä grillitikulla ja sitten suurenna reikää tarvittaessa esim sukkapuikolla tms linnun ollessa vielä märkä tai ainakin kostea.

Voit myös hyödyntää reikää siinä, jos lintusi kuitenkin vahingossa meni makuusi liian litteäksi, voit varovasti reiän kautta pullistaa sitä hieman esimerkiksi sukkapuikolla varovasti tökkimällä sisäpuolelta ja ulkopuolelta painelemalla selän ja vatsan alta. Varo kuitenkin puhkomasta pintaa!

6. Aseta lintu kuivumaan vaikkapa muovipussin päälle. Kuivuminen normaalioloissa kestää n. vuorokauden. Kuivumista voi nopeuttaa esim hiustenkuivaajalla varovasti etäältä kuivattamalla tai lämpimään paikkaan laittamalla.

7. Vääntele paperiliittimet auki kuten kuvissa alla.

8. Kuivuneen linnun pinnan voi halutessaan hioa hienolla hiekkapaperilla sileämmäksi, mutta pienet rutut, saumakohdat ja paperin epätasaisuudet eivät välttämättä ole huono juttu. Ne antavat linnulle persoonallisemman ulkonäön, mutta nämä ovat tietenkin makuasioita.

Mahdollisen hiomisen jälkeen kannattaa jalat liimata paikoilleen runsaalla liima määrällä. Anna kuivua.

9. Kuivuneen linnun pinnan voi halutessaan pohjamaalata jos ei halua, että sanomalehtien tekstit näkyvät varsinaisen maalin läpi. Mutta tämäkin on taas makuasia. Toinen keino pohjamaalauksen välttämiseksi on liisteröidä linnun viimeinen kerros yksivärisellä paperilla, tavallinen kopiopaperi käy ihan mainiosti.

10. Maalaa lintu haluamallasi värillä molemmin puolin jaloista kiinni pitämällä. Aseta lintu varovasti kuivumaan. Maalaa sitten kun väri on kuivahtanut vielä uudelleen ne kohdat, jotka osuivat alustaan linnun kuivuessa.

11. Koristele linnut tusseilla tai akryyliväreillä haluamallasi tavalla.

12. Voit kiinnittää linnun jaloistaan esim oksaan  ja laittaa oksaan ripustuslangan, josta koristeen saa vaikkapa seinälle. Tai jos teit lintuun ripustuslenkin selkään, voi sen nyt ripustaa vaikkapa joulukuuseen.

 

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tervapata

Onpahan tämänkin perinteisen leikin ohjeet painuneet ihan unholaan, joten otetaanpa esittelyyn tervapata. Tähän leikkiin on hyvä olla useampia leikkijöitä ja alue jossa leikitään olisi hyvä…

Helppo pussukka

Löysin niin ihanan helposti itse tehtävän pussukan, että minun on aivan pakko laittaa se tänne esille. Itseasiassa olin jo itse ajatellut teettää omalla jälkikasvullani tällaisen,…

Sanomalehtipaperi laiva

Sanomalehti laiva on hauska ja helppo askartelu tehdä, riippuen tietenkin siitä kuinka monimutkaisen tai yksityiskohtaisen laivan haluaa tehdä. Mutta sanotaan nyt niin, että tämä liisteriaskartelu…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments