Pahvilinna

Tänä päivänä kun kaikenmaailman digiviihde vie helposti lasten aikaa, on ihanaa huomata että askartelutkin voivat imaista mukaansa näin!

Tekijänä tälle linnalle oli 10-vuotias poikani, jolle annoin idean ja joka innostuikin siitä niin, että teki sen valmiiksi yhdessä päivässä. Liimausten ja maalausten kuivumista voi vanhempien valvonnassa hätähousujen tapauksessa auttaa föönillä kevyesti kuivattamalla.

Kuvassa esiintyvä linna valmistui muutamasta pahvin palasesta ym ylimääräisestä ns “roskasta”.

Tekemiseen tarvitset:

Altopahvia  tai muuta tukevampaa pahvia
(Vanha kertakäyttöpöytäliina tai vastaava)
Tyhjä pienehkö pahvilaatikko
Muutamia wc-paperirullan hylsyjä
Sormivärejä
Siveltimiä
Vesikuppi
Liimaa
Pakkausteippiä
Sakset
Permanent musta tussi
Viivoitin
Lyijykynä

1. Mittaa viivoittimella sopivan kokoinen neliö tai suorakaiteen (miksipä ei vaikka pyöreäkin) mallinen alusta linnalle. Leikkaa alusta irti.

2. Mittaa ja leikkaa vanhasta kertakäyttöisestä pöytäliinasta vastaavan kokoinen pala. (Voit jättää tämän vaiheen poiskin, mutta maalauspinta on sitten ruskea ja tasainen, ketä se sitten häiritseekin.) Liimaa pöytäliina karkeampi puoli ylöspäin pahvin päälle. Anna kuivua.

3. Suunnittele valmiiksi hieman mihin kohtaan linnasi tulee ja voit vaikka piirtää ääriviivat sille kohtaa alustaa. Maalaa alusta sellaiseksi kuin haluat. Itse olen tällaisiin maalauksiin todennut mitä parhaimmiksi maaleiksi ihan tavalliset sormivärit. Jos teet teitä tai vallihautoja tms käytä piirtämiäsi viivoja apuna kohdistamiseen. Anna alustan kuivua.

4. Ota linnasi keskiosaksi tuleva laatikko ja leikkaa siitä pohja pois haluamastasi kohtaa. Voit leikata laatikon yläreunan voit muotoilla  hammastuksen kuten kuvassa, jos haluat. Kuvio kannattaa piirtää ensin ja leikata sitten. Lisäksi voit leikata laatikkoon oven tai ikkunoita.

5. Laatikon voi myös päällystää paperilla, kartongilla tai kuten tässä, pakkausteipillä!

Linnahan tuli pojan sotaleikkeihin niin linnan ei tarvinnut olla kullalla silattu tms. Niinpä poika päätti laittaa teipin sille alueelle jossa oli hänen mielestään jotain häiritsevää ja sen jälkeen tussilla tehtiin tiilikuviointi.

6. Kun linnan keskiosan koristelut on valmiita, liimataan se alustalle runsaalla liimamäärällä ja annetaan kuivua.

7. Seuraavaksi tehdään vartiotornit wc-paperirullan hylsyistä. Koristele yläreunat samaan tapaan kuin linnassa. Koristele hylsyt ulkopinnalta jos haluat esimerkiksi tiilikuviolla tai maalaamalla. Piirrä lopuksi ikkunat, tai leikkaa ne. Liimaa tornit runsaalla liimamäärällä paikoilleen.

8. Lopuksi voit tehdä tykit, poikani laittoi ne linnan oven viereen kummallekin puolelle. Ne on tehty kahdesta katkaistusta wc-paperirullan hylsystä. Näitä ei liimattu koska niitä pitää kuulemma voida siirtää..

9. Lisäksi linnan pihaan johtaa “kivilaattapolku”, joka tehtiin liimammalla paloista,joita jäi kun linnan keskiosan hammastusta leikattiin.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Kolme kivaa dinosaurus värityskuvaa

Pitääkö lapsesi dinosauruksista? Tulosta ja anna hänelle väritettäväksi nämä kuvat ja lapsesi saa mukavaa puuhaa joksikin aikaa. Hän saattaa pitää myös värityskuvasta, jossa on monta…

Takka

Nukkekodin tarvikkeiden tekeminen on hurjan hauskaa, mutta joskus tuntuu ettei tarvittavia materiaaleja ja työkaluja ole helposti saatavilla. Siksi tämä takka onkin niin ihana ja helppo…

Pahvilintu askartelu

Kodin jokapäiväisistä materiaaleista jotka heitettäisiin muuten pois, saa askarreltua monenmoista. Nämäkin wc-paperirullan hylsyistä tehdyt linnut ovat mitä yksinkertaisimmat tehdä, vaikkakin vaativat hieman kärsivällisyyttä odottamisessa vaiheiden…