Helppo pussukka

Löysin niin ihanan helposti itse tehtävän pussukan, että minun on aivan pakko laittaa se tänne esille.

Itseasiassa olin jo itse ajatellut teettää omalla jälkikasvullani tällaisen, mutta nyt löysinkin valmiin jutun sellaisesta eräältä englanninkieliseltä sivulta. Linkki alkuperäiseen juttuun löytyy lopusta.

Tämän pussukan tekemiseen ei tarvita ompelua, siksipä tämä sopii jo aika pienenkin innokkaan tekijän projektiksi. Tosin jos saksien käyttö ei vielä ole hallussa, tarvitaan tässä vähän vanhemman apua.

Tarvitset tähän projektiin:
Fleece tai huopa kangasta (tai jotain joka ei rispaannu herkästi)
Narua tai nyöriä (vanha pitkä kengannauhakin käy)
Helmiä
Iso lautanen, kulho tms.
Kangasliitu
Sakset

1. Levitä kangas nurinpäin pöydälle, laita lautanen tms muotiksi kankaan päälle. Piirrä lautasen reunaa pitkin kankaalle kangasliidulla pyöreä muoto (meillä ei ole kangasliitua, niinpä olemme käyttäneet vastaviin projekteihin sopivan väristä huopakynää. Tällöin leikkaaminen kannattaa suorittaa huolellisesti niin, ettei tussijälkeä jää näkyviin valmiiseen pussukkaan).

2. Leikkaa terävillä saksilla pyöreä kangaspala irti. Pienempiä tekijöitä voi vanhemmat vähän auttaa tässä.

3. Piirrä kankaan nurjalle puolelle tasaisin välein parillinen määrä pisteitä muutamien senttien päähän reunasta, 3-5 cm on ihan hyvä. Pisteiden määrä riippuu siitä, kuinka iso tekemäsi kangasympyrä on. Mutta siis pisteitä voi olla esimerkiksi n. 5 cm: n välein. Mutta ei se ole niin tarkkaa.

4. Rei’itä kangas metkitsemiesi pisteiden kohdalta. Riippuen kankaasta voit käyttää teräviä saksia tai reikäsaksia. En itse omista reikäsaksia, niinpä ihan pätevä keino on, merkittyjen pisteiden kohdalle leikata pieni viilto tai × -muoto, riippuen käyttämästäsi narusta tai nyöristä. Saksien on syytä olla terävät jotta leikkaaminen olisi helpompaa. Vanhemmat voi auttaa pienempiä tässä.

5. Pujottele sopiva pätkä narua tai nyöriä tehtyihin reikiin. Ainakin sen verran on hyvä olla narua tai nyöriä, että kun pussi on ihan auki, naru ei kiristä sitä suppuun ainakaan liikaa. Muistaa tarkastaa että nurja puoli tulee sisäpuolelle.

6. Kiristä naru, ja tarkista vielä narun pituus. Leikkaa naru sopivasta kohtaa poikki.

7. Pujottele sitten haluamasi määrä helmiä narujen päihin. Muutama riittää, riippuen tietenkin helmiesi koosta. Laita vielä narujen päähän kunnon solmut, jotta helmet ei putoa pois. Solmun pitävyys kannattaa varmistaa vanhemman toimesta. Jos halutaan, ettei helmet liu’u pitkin narua ylöspäin, voi helmien yläpuolelle tehdä myöskin solmut.

No Sew Pouch DIY

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Haluatko opettaa 4-6 v. lapselle koodaamisen alkeita? Tämä peli on juuri sitä varten!

Ohjelmointia, koodaamista ja loogista päättelykykyä tarvitaan yhä useammin tänä päivänä. Myös alakoulut pyrkivät antamaan koodaamistaitoja opetuksessa. Jos haluat tarjota lapsellesi hauskan ja viihdyttävän keinon oppia…

Tervapata

Onpahan tämänkin perinteisen leikin ohjeet painuneet ihan unholaan, joten otetaanpa esittelyyn tervapata. Tähän leikkiin on hyvä olla useampia leikkijöitä ja alue jossa leikitään olisi hyvä…

Viipperä

Minun 4-vuotiaani on ollut ihastunut kaikkeen pyörivään jo muutaman vuoden, joten siitä tuli idea tällaisen viipperän tekemiseen. Alkuperäisessä ohjeessa tuo propelli kiinnitetään tikkuun neulalla. Minä…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments