Helppo pussukka

Löysin niin ihanan helposti itse tehtävän pussukan, että minun on aivan pakko laittaa se tänne esille.

Itseasiassa olin jo itse ajatellut teettää omalla jälkikasvullani tällaisen, mutta nyt löysinkin valmiin jutun sellaisesta eräältä englanninkieliseltä sivulta. Linkki alkuperäiseen juttuun löytyy lopusta.

Tämän pussukan tekemiseen ei tarvita ompelua, siksipä tämä sopii jo aika pienenkin innokkaan tekijän projektiksi. Tosin jos saksien käyttö ei vielä ole hallussa, tarvitaan tässä vähän vanhemman apua.

Tarvitset tähän projektiin:
Fleece tai huopa kangasta (tai jotain joka ei rispaannu herkästi)
Narua tai nyöriä (vanha pitkä kengannauhakin käy)
Helmiä
Iso lautanen, kulho tms.
Kangasliitu
Sakset

1. Levitä kangas nurinpäin pöydälle, laita lautanen tms muotiksi kankaan päälle. Piirrä lautasen reunaa pitkin kankaalle kangasliidulla pyöreä muoto (meillä ei ole kangasliitua, niinpä olemme käyttäneet vastaviin projekteihin sopivan väristä huopakynää. Tällöin leikkaaminen kannattaa suorittaa huolellisesti niin, ettei tussijälkeä jää näkyviin valmiiseen pussukkaan).

2. Leikkaa terävillä saksilla pyöreä kangaspala irti. Pienempiä tekijöitä voi vanhemmat vähän auttaa tässä.

3. Piirrä kankaan nurjalle puolelle tasaisin välein parillinen määrä pisteitä muutamien senttien päähän reunasta, 3-5 cm on ihan hyvä. Pisteiden määrä riippuu siitä, kuinka iso tekemäsi kangasympyrä on. Mutta siis pisteitä voi olla esimerkiksi n. 5 cm: n välein. Mutta ei se ole niin tarkkaa.

4. Rei’itä kangas metkitsemiesi pisteiden kohdalta. Riippuen kankaasta voit käyttää teräviä saksia tai reikäsaksia. En itse omista reikäsaksia, niinpä ihan pätevä keino on, merkittyjen pisteiden kohdalle leikata pieni viilto tai × -muoto, riippuen käyttämästäsi narusta tai nyöristä. Saksien on syytä olla terävät jotta leikkaaminen olisi helpompaa. Vanhemmat voi auttaa pienempiä tässä.

5. Pujottele sopiva pätkä narua tai nyöriä tehtyihin reikiin. Ainakin sen verran on hyvä olla narua tai nyöriä, että kun pussi on ihan auki, naru ei kiristä sitä suppuun ainakaan liikaa. Muistaa tarkastaa että nurja puoli tulee sisäpuolelle.

6. Kiristä naru, ja tarkista vielä narun pituus. Leikkaa naru sopivasta kohtaa poikki.

7. Pujottele sitten haluamasi määrä helmiä narujen päihin. Muutama riittää, riippuen tietenkin helmiesi koosta. Laita vielä narujen päähän kunnon solmut, jotta helmet ei putoa pois. Solmun pitävyys kannattaa varmistaa vanhemman toimesta. Jos halutaan, ettei helmet liu’u pitkin narua ylöspäin, voi helmien yläpuolelle tehdä myöskin solmut.

No Sew Pouch DIY

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Pop up Aku kortti askartelu

Tämä pop up kortti on melko yksinkertainen ja helppo valmistaa! Saat persoonallisen lopputuloksen ilahduttamaan sankaria muutamalla pikku kikalla. Tässä kortissa kuvana on Aku Ankka, mutta…

Virkattu jäätelö amigurumi ohje

Laitetaanpa vaihteeksi esille tällainen pitkästä selostuksesta huolimatta helppo aloittelijallekin sopiva virkkausohje, jäätelö amigurumi. Perus taidot tässä virkkauksessa tarvitaan, mutta ne on helppo oppia vaikka tässä…

Helppo paperi kilpikonna askartelu

Tässä tällä kertaa tällainen erittäin helppo ja yksinkertainen askartelu, paperi kilpikonna. Askartelu sopii erinomaisesti pienemmänkin tehtäväksi. Meillä 3-vuotias juniori on innokas värittäjä ja homma sujuikin…