Pahvirulla kukka

Tämä askartelu on jälleen kerran mieleeni siksi, että se on niin valtavan helppo tehdä, yksinkertaisia materiaaleja käyttäen ja silti siitä tulee niin kiva, että sen voi antaa vaikka lahjaksi tai käyttää koristeena.

Tarvitset kukan tekemiseen vain

Tyhjä wc-paperirullan hylsy
Grillitikku
Sormivärejä ja maalaustarvikkeet
Liimaa
Sakset
Pyykkipoikia

1. Leikkaa wc-paperirullan hylsy siivuiksi viiteen n. 1 cm:n levyiseen osaan.

2. Liimaa siivut keskeltä yhteen kukaksi. Jätä kuitenkin yksi siivu liimaamatta yhdeltä reunalta. Anna kuivua.

3. Maalaa kukka haluamallasi värillä ja anna kuivua.

4. Tökkää grillitikun terävä pää kukan terälehtien väliin, jonka jätit liimaamatta. Liimaa kukan terälehdet ja tikku toisiinsa kiinni. Purista pyykkipojilla ja anna kuivua.

Valmista tuli, nyt voit tehdä vaikka koko tukun erivärisiä kukkia ja antaa äitienpäivälahjaksi, voit tökätä kukan vaatimattomamman viherkasvin koristeeksi tai tehdä upean kukka-asetelman johon käytät näitä pahvikukkia.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Paperilaatikko osa 1

Paperilaatikko origami on niin helppo ja kiva tehdä, että näitä tekee ihan ilokseen. Rasian tekoon voi tietysti käyttää melkeinpä mitä tahansa paperia. Kokeile vaikkapa sanomalehteä,…

Harjoittele kirjainta A

Tässä kirjoittamista harjoittelevalle lapselle mukava harjoitustehtävä. Tulosta tehtävä ja lapsi voi harjoitella kirjainta a ja A. Lopuksi kuvat voi värittää.

Herkulliset vadelmamuffinit

Nämä herkulliset, koko perheelle maistuvat vadelmamuffinit valmistuvat käden käänteessä eikä vatkaamista tarvita! Näitä olisi kiva tarjota vaikkapa äitienpäivänä tai ihan muuten vaan. Vadelmamuffinit ovat helpot…