Takka

Nukkekodin tarvikkeiden tekeminen on hurjan hauskaa, mutta joskus tuntuu ettei tarvittavia materiaaleja ja työkaluja ole helposti saatavilla.

Siksi tämä takka onkin niin ihana ja helppo tehdä koska materiaalit löytyvät helposti kotoa, eikä tarvita mitään erikoisvekottimia.

Tekemiseen tarvitset

Tyhjän sinappijauhepurkin tai vastaavan (pieni suorakaiteen mallinen pahvilaatikkokin käy)
Kopiopaperi
Mustaa askartelupahvia
Vesivärit ja tarvikkeet
Lyijykynä
Viivain
Sakset
Liimaa
Kontaktimuovia
Rautakaupan mainoslehti tms jossa on kuvia kiukaista tai takoista ja leimuavasta tulesta tms.

1. Sovita kopiopaperi sinappipurkin ympärille (joko kannen ollessa paikallaan tai ei, kuinka haluat. Itselläni se on tuolla alla ja nimenomaan alapuolella) ja merkitse paperille lyijykynällä pienet merkit reunoille ja ota paperi pois. Eli yksinkertaisesti mittaat paperille sopivan kokoisen palan, joka sopii purkin ympärille.

2. Vedä viivainta apuna käyttäen viivat lyijykynällä merkitsemistäsi pisteistä ja leikkaa sitten pala irti.

3. Piirrä paperille haluamasi malliset kivet ja maalaa ne vesiväreillä. Varo ettet käytä liikaa vettä.

4. Rutista paperi kosteana (ei siis tippuvan märkänä) varovasti niin, ettei se repeä pariin kolmeen kertaan eri suuntiin, eli avaat ja rutistat, avaat ja rutistat. Tarkoitus on siis saada ruttuinen kiveä muistuttava pinta aikaiseksi.

Voit myös lisätä väriä varovasti lisää jos tulos näyttää liian haalealta, rutistaminen saattaa hieman haalistaa värejä. Varo kuitenkin liikaa kastamasta paperia, ettei se mene rikki. Rutistaminen myös saattaa sekoittaa värejä hieman, mutta se tuo vain elävyyttä kuvioon.

Anna kuivua.

5. Kun paperi on kuiva, oikaise se varoen niin suoraksi kuin käsin saat ja maalaa vesiväreillä sitten saumat kivillesi. Varo jälleen kastamasta paperia liikaa. Anna kuivua.

6. Liimaa paperi sinappipurkin päälle painelemalla tasaisesti, jätä sauma taakse. Anna kuivahtaa.

7. Leikkaa rautakaupan mainoksesta haluamasi kuva leimuavasta takkatulesta.

8. Leikkaa mustasta askartelupahvista sopivan kokoinen takkaluukku.

9. Liimaa tulen kuva takkaluukkuun. Voit koristella takkaluukun jos haluat.

Itse laitoin pelkän kahvan jostain mainoslehdestä löytämästäni metalliesineen kuvasta. Leikkasin siitä pienen suorakaiteen ja liimasin paikoilleen.

Tee tuhkaluukku askartelupahvista ja metallin kuvasta samaan tapaan jos haluat.

10. Liimaa takkaluukku sekä mahdollinen tuhkaluukku paikoilleen. Anna kuivua.

11. Mittaa kontaktimuovista sopivan kokoinen pala ja laita se takkasi suojaksi, jälleen sauman tullessa taakse.

Toki voit jättää kontaktimuovin poiskin, jos takkasi tulee vain katsottavaksi. Voit myös halutessasi liimata takka- sekä tuhkaluukun myös vasta kontaktimuovin päälle jos haluat niin tehdä ulkonäön kannalta. Paremmin koko komeus kestää leikkejä kuitenkin kaiken ollessa muovin alla.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tulosta tästä laskutehtävä lapselle – Kuinka monta lelua?

Tässä tulostettava laskutehtävä eskarilaiselle! Klikkaa kuvaa ja tulosta. Kuvat voi myös värittää!

Voikukkaseppele ohje

Mikäpä kruunaisi ihanan kesäpäivän kuin aurinkoinen kukkaseppele, joka tässä esimerkissä on tehty perinteisesti voikukista. Voikukkaseppele kruunaa myös mukavasti kesäiset juhlat! Seppeleen tekoon on varmasti monia…

Nurkkis leikki

Nurkkis on hauska leikki, jonka leikkimiseen ei tarvita kuin liuta lapsia ja talo jonka ympärillä saa ja on turvallista juosta. 1. Yksi leikkijöistä valitaan nurkkikseksi,…