Viipperä askartelu ohje

Minun 4-vuotiaani on ollut ihastunut kaikkeen pyörivään jo muutaman vuoden, joten siitä tuli idea tällaisen viipperän tekemiseen.

Alkuperäisessä ohjeessa tuo propelli kiinnitetään tikkuun neulalla. Minä henkilökohtaisesti en pidä ajatuksesta, jossa neula saattaa irrota ja joutua ties minne.. En pidä ajatuksesta paljon enempää, jos neula on katkaistu.. Siksi lähdin kehittämään ideaa siitä kuinka tämän viipperän voisi toteuttaa ilman neulaa..

Toimivan tavan löytäminen olikin usean kokeilun takana (en ole insinööri), mutta tässä nyt viipperä ilman neulaa! Tai ainakaan neula ei jää tähän.

Propelliosa toteutetaan siis ihan alkuperäisen ohjeen mukaan joka tässä on suomennettuna, linkki löytyy lopusta, ainoastaan kiinnitys on nyt oma design..

Tarvitset viipperän tekemiseen

Askartelupahvia tms
Tusseja tms
Grillitikku tai askartelutikku
Rautalanka n.10-15 cm
Helmi
Sakset
Ilmastointiteippiä
Neula tai naskali
Pilli

1. Leikkaa pahvista neliö esim n. 20×20 cm.

2. Koristele pahvi haluamallasi tavalla.

3. Leikkaa pahvi kulmista lähes keskelle kuten alkuperäisen ohjeen kuvassa alla.

4. Taittele pahvi kulmista (joulutortuista tutulla tavalla) keskelle kuten alkuperäisen ohjeen kuvassa alla.

5. Paina neulalla tai (ohuehkolla) naskalilla reikä keskelle siten, että kaikki kulmat ovat lopullisella paikoillaan eli toisinsanoen reikä tehdään kerralla kaikista osista samalla kertaa läpi.

Jos teet reiän neulalla, kuten minä, joudut ehkäpä hieman suurentamaan reikää esim grillitikun terävällä päällä varovasti painamalla.

Alla alkuperäisessä ohjeessa oleva kuva, jossa viipperä on kiinni tikussa neulalla. Kuva on tässä siis vain siksi, että näet mihin (ja miten) reikä tehdään.

6. Pujota helmi rautalangan keskelle ja taita rautalanka kaksinkerroin.

7. Leikkaa pahvista kaksi pientä pahvikiekkoa ja tee niihin reikä keskelle samaan tapaan kuin aiemminkin. (Omaan viipperääni tein pahvikiekot eri värisestä pahvista, jotta näkyvät kuvissa paremmin)

8. Pujota toinen pahvikiekoista kaksinkertaiseen rautalankaan (niin että helmi jää toiselle puolelle). Pujota sitten kaksinkertainen rautalanka kaikista kulmissa olevista rei’istä läpi ja sen jälkeen keskeltä pohjapahvin läpi.

9. Leikkaa pillistä n. 1 cm pätkä.

10. Pujota kaksinkertaiseen rautalankaan toinen pahvikiekko ja sen jälkeen pillin pätkä. Kiristä propelli sopivasti, omani ei pyöri jos kiristää liikaa eli jätin pohjan ja kulmaosien väliin n 1,5 cm ilmaa.

11. Katkaise grillitikusta terävä pää pois. (Onnistuu loistavasti pienillä oksasaksilla, sahalla, puukolla tai kuten itse tein, kokkiveitsellä.. Jos mielii pitää veitsensä terävänä en suosittele ainakaan kovin montaa tikkua katkomaan sillä..)

12. Kiinnitä propelli rautalangan avulla tikkuun ja kierrä loppu pää tikun ympärille. Peitä rautalanka ilmastointiteipillä.

Jos visuaalinen puoli häiritsee, voi ilmastointiteipin peittää kieputtamalla lankaa tms päälle. Itse arvelin asian olevan toisarvoinen innosta puhkuvan, sormisyyhystä kärsivän 4-vuotiaani mielestä.

https://www.easy-crafts-for-kids.com/summer-craft-ideas-for-kids.html

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat: ,

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Vahvista viivat tulostettava tehtävä

Kynänkäytön harjoittelu on tärkeä osa motoriikan kehittymisessä. Siksipä tällä kertaa tulostettavaksi hauska vahvista viivat kynänkäytönharjoittelu -tehtävä. Klikkaa kuvaa ja tulosta!

Vaarinhousut leikki

Tämä hauskuuttamisleikki on mitä sopivin vaikkapa syntymäpäiväkutsujen ohjelmanumeroksi. Kokemuksesta voin vinkata, että toimii erinomaisesti myös lapsilauman kuljetuksen yhteydessä autossa leikittäväksi! 1. Yksi valitaan ensimmäiseksi hauskuuttajaksi,…

Askelhippa leikki

Tämä leikki tunnetaan alueittain ainakin nimillä, askelnaatta tai -natta.  Itse olen tottunut sanomaan natta tai hippa. Askelhippa on siitä mukava leikki, että se sopii juoksemaan…