Pallon heittopeli

Tämä on varmaan ainakin yksi helpoimmista itse tehtävistä peleistä mitä tiedän. Kuitenkaan välttämättä ei tule mieleen tehdä tällaista. Itsekin muistin idean vasta jokin aika sitten, sillä ideahan on jo tuttu omasta lapsuudestani.

Tekeminen on helppoa, tosin pienempien ei pidä tätä tehdä ainakaan ihan itse, sillä tässä tarvitaan terävää veistä ja vaakaata kättä. Mutta tämän tekee sellainenkin, joka ei niin järin pidä askartelusta.

Kuvassa oleva peli on jo nähnyt muutaman kesän, ja yhä se on ehjä ja jopa teipit ovat pysyneet lumihangessa sojottamisesta huolimatta.

Tokihan viitseliäs ottaisi nuo purkkien etiketit pois ja varmaan maalaisi tai tekisi tussilla kuvioita koristeiksi. Vinkkinä, etiketti ja liima irtoavat mielestäni parhaiten, hieman käsivoimaa käyttäen, märän rätin ja ruokasoodan avulla. Mutta siis tuossa kuvassa peli esiintyykin yksinkertaisimmillaan.

Tähän pallopeliin tarvitaan:

Kaksi muovista mehupurkkia (eikä niissä välttämättä tarvitse olla kahvaa, vaan voivat olla esim. litran muovisia mehupulloja)
Pakkaus- tai ilmastointiteippiä
Terävä mattoveitsi
Pallo

1. Otetaan purkeista korkit pois ja pestään mehupurkit.

2. Laita korkit takaisin paikoilleen purkkien kuivahdettua. Purkeista leikataan mattoveitsellä pohja pois, ehkä n. <10 cm. Purkki kannattaa tukea kunnolla pöytää vasten, kun leikkaa ja alle voi laittaa ison leikkuulaudan vielä suojaksi.

3. Laita teippi purkin leikattuun reunaan suojaksi siten, että se on hieman purkin ulko- sekä sisäpinnalla.

Sitten vaan pelaamaan.

Pallo voi olla melkein mikä vaan, kunhan se mahtuu purkkiin, eikä satuta, jos se osuu vahingossa vaikkapa päähän.

Palloa heitetään vuorotellen, toisen yrittäessä kopata se. Palloa voi tietenkin heitellä itsekseenkin ja yrittää vaikka rikkoa ennätyksiään. Pallo voidaan myös heittää suoraan tötteröstä toiselle tai tehdä vaikka jokin temppu ennen koppaamista.

Lapset on maailman parhaita keksimään vaikka minkälaisia hauskoja lisiä peleihin ja leikkeihin!

Niin ja tietenkin näitä tötteröitä voi tehdä vaikka jokaiselle perheen jäsenelle ja sitten vain kaikki yhdessä pelaamaan!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tee se itse liisteri askarteluun

Liisteri on liiman kaltainen aine, jota käytetään tapettien kiinnityksen lisäksi joissain askarteluprojekteissa. Liisteriä voi toki ostaa valmiina maalaustarvikeliikkeistä yms. Mutta jos liisteriä ei nyt halua…

Anopinkieli askartelu nukkekotiin

Anopinkieli on varmaan eräs tutuimmista huonekasveista. Vaan miten olisi anopinkieli askartelu nukkekotiin? Tämä askartelu valmistuu erittäin yksinkertaisista tarvikkeista ja on vielä lisäksi helppo tehdä. Lopputulos…

Polttopallo tai polttis peli

Kaikki vanhemmat ovat varmaan ainakin kuulleet polttopallosta tai polttiksesta.  Ja itse muistan pelanneeni tätä koulun liikuntatunneilla. Mutta koska polttopallo on niin hauska peli, on sitä…