Pop up Aku kortti askartelu

Tämä pop up kortti on melko yksinkertainen ja helppo valmistaa!

Saat persoonallisen lopputuloksen ilahduttamaan sankaria muutamalla pikku kikalla. Tässä kortissa kuvana on Aku Ankka, mutta voit tietenkin valita minkä tahansa hahmon.Valmistamiseen tarvitaan:

Vesiväripaperia
Kopiopaperia
Pahvia (vaikkapa muro kartonkipakkauksesta)
Vesiliukoiset tussit
Muovipussi tai -kalvo
Suihkepullo (ja vettä)
Mallikuva hahmostasi
Lyijykynä
Liimaa

1. Piirrä muovipussin tai -kalvon pinnalle tusseilla haluamillasi väreillä abstraktisia kuviota tai värialueita (ts suttaa mitä sattuu huvittamaan).

2. Suihkauta suihkepullosta vettä muovin pinnalle sen verran että pinta kostuu, mutta ei ole läpi märkä. Värit alkavat tuloksena helmeillä pinnalla.3. Paina vesiväripaperi muovin päälle, painele sen taustapuolta tasaisesti ja anna paperin imeä värejä itseensä hetken aikaa. Poista paperi ja anna kuivahtaa.4. Leikkaa värjätty vesiväripaperi haluamasi kokoiseksi esim. 20×15 cm ja taita keskeltä kahtia.5. Leikkaa pahvista saman kokoinen pala kuin vesiväripaperistakin ja taita samoin.6. Liimaa vesiväripaperi pahvin päälle (jos käytät pakkauskartonkia, liimaa värilliselle puolelle) ja anna kuivahtaa. 

Koristele kortti päältä haluamallasi tavalla. Meillä siitä tuli tällainen.


7. Leikkaa pahvista ohut suikale esim n 2×10 cm ponnahdusalustaksi valitsemallesi hahmolle.

Liimaa halutessasi pahvisuikaleen päälle samankokoinen pala tai ainakin sen verran värjättyä vesiväripaperia, että se puoli joka jää näkyviin tulee peitetyksi (tämä on tärkeämpää varsinkin jos käytät pakkauskartonkia, sillä tällä tavalla saadaan pakkauksen kuviointi piiloon).8. Taita pahvisuikale ensin kahtia keskeltä ja sitten taitetut reunat keskelle pahvin toiselle puolelle, että taitoksista syntyy neliötä muistuttava muoto, siis kuten kuvissa näkyy.9. Liimaa taiteltu suikale kortin keskelle kortin taitoskohtaan, taitetun suikaleen “jalat” alaspäin.10. Piirrä valitsemasi mallikuvan avulla kopio paperille ja väritä se.

Jos haluat helpomman tavan, voit printata valitsemasi kuvan esimerkiksi Puuhakerhon omista värityskuvista tai muualta netistä, niitä löytyy sieltä vaikka miten paljon..

Tai jos löydät sopivan kuvan vaikkapa lehdestä, voit kuvasta riippuen piirtää sen läpi valaistulla alustalla (kuten ikkunalla) tai sitten vain leikkaat kuvan lehdestä irti ja käytät sitä sellaisenaan.

Meillä 13-vuotias tytär piirsi ja väritti Aku Ankan.

11. Liimaa hahmosi pahville, leikkaa sitten koko komeus irti ja liimaa se ponnahdusalustaan kiinni. Varmista että ponnahdusalusta toimii oikein kuvasi kera.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Sanomalehtipaperi laiva askartelu

Sanomalehti laiva on hauska ja helppo askartelu tehdä, riippuen tietenkin siitä kuinka monimutkaisen tai yksityiskohtaisen laivan haluaa tehdä. Mutta sanotaan nyt niin, että tämä liisteriaskartelu…

Kindermuna hevosaskartelu ohje

Meidän porukalla, kun aletaan syödä Kindermunia, jää niitä lelun tms sisältäviä koteloita aina useita. Aloin sitten miettimään mihin askarteluun niitä voisi käyttää. Siitä lähti idea…

Mansikka-banaani herkku

Onko pakastimesi täynnä mansikoita ja tarvitset uusille marjoille tai muille pakasteille tilaa? Tässä tällainen mansikka-banaani herkku johon pakastemansikat on omiaan. Tätä herkkua ei nyt pidä…