Neljän tulen välissä peli

Neljän tulen välissä muistuttaa polttopalloa, mutta tämän pelaamiseen tarvitaan useampia pelaajia että saadaan joukkueet. Jos pelaajia on pariton määrä, toimii yksi tuomarina, joka vaihtuu aina uuden pelin alettua. Pehmeähköjä palloja tarvitaan vähintään yksi tai kaksi.

Tätäkin peliä voidaan pelata esim liikuntasalissa, mutta piha on ihan yhtä hyvä paikka.

 

Peliohjeet:

1. Pelaajat jaetaan kahteen ryhmään.

2. Kumpikin ryhmä menee kahteen osaan jaetulle kentälle omille puolilleen. Raja voidaan piirtää maahan tai merkitä jollain, esimerkiksi maahan asetetulla narulla. Halutessa myös reunoille voidaan tehdä rajat. Rajan ylityksestä seuraa pelaajille palo.

3. Kummastakin ryhmästä valitaan tai arvotaan ensimmäinen polttaja. Polttajia voi olla kummallakin ryhmällä  kaksikin jos pelaajia on tarpeeksi. Myös palloja voi olla kaksi, jolloin säännöistä riippuen kukin ryhmä pelaa omalla pallollaan tai sitten kumpi tahansa pallo käy.

4. Polttajat asettuvat vastapuolen pelaajien taakse. Sinne voidaan myös piirtää raja tai merkitä se muutoin. Alue jolla pelaajat ovat, kannattaa olla pienehkö, mutta riittävä.

5. Polttaja yrittää osua vastapuolen pelaajiin. Yleensä poltto hyväksytään, kun se osuu kehon alueelle, ainakin pää poislukien.

Joissain neljän tulen välissä pelin versioissa pelaajat saavat pukata päällä tai potkaista polvesta alaspäin olevalla osalla pallon pois. Kimpoavaa osumaa ei yleensä katsota poltoksi.

Joissain versioissa voi kentällä oleva pelaaja yrittää saada polttajan pois pelistä osumalla häneen pukkaamalla tai jalan polvesta alaspäin olevalla osalla palloa potkaisemalla. Ja joskus sovitaan että tätä saa yrittää, jos onnistuu koppaamaan pallon. Pois joutunut pelaaja voi siirtyä tuomariksi tai tuomarin kaveriksi.

Jos pelataan yhdellä pallolla, pyrkivät polttajat toisella puolella kenttää saamaan pallon itselleen mahdollisimman pian, jotta pääsevät polttamaan vastapuolen pelaajia.

Polttajat eivät saa ylittää rajoja, tai muuten mahdollista polttoa ei hyväksytä. Pallokin pitää saada haltuun menemättä kentälle.
Pelaajille pallon tahallisesta pidättelemisestä voi seurata palo, jos niin on sovittu.

6. Poltettu pelaaja siirtyy oman ryhmänsä polttavan henkilön avuksi polttamaan mahdollisimman monia vastapuolen pelaajia.

7. Se joka viimeisenä onnistuu välttämään palon, voittaa. Ja voittaja saa olla seuraava polttaja ja valita vastapuolen polttajan sekä itselleen kaverin polttamaan, jos pelataan kahdella polttajalla.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Vappuhuiska askartelu lautasliinoista

Hauskaa vappua kaikille! Tällä kertaa vapun kunniaksi askartelussa viimehetken nopea ja helppo pieni vappuhuiska lautasliinoista. Tämä vappuhuiska valmistuu todellakin käden käänteessä vaikka eskari ikäiseltä tekijältäkin.…

Pallon heittopeli

Tämä on varmaan ainakin yksi helpoimmista itse tehtävistä peleistä mitä tiedän. Kuitenkaan välttämättä ei tule mieleen tehdä tällaista. Itsekin muistin idean vasta jokin aika sitten,…

Sanomalehtipaperi laiva askartelu

Sanomalehti laiva on hauska ja helppo askartelu tehdä, riippuen tietenkin siitä kuinka monimutkaisen tai yksityiskohtaisen laivan haluaa tehdä. Mutta sanotaan nyt niin, että tämä liisteriaskartelu…