Kapteeni käskee

Omasta lapsuudesta muistan tämän leikin, mutta omat lapseni eivät olleet tästä kuulleet aiemmin, joten laitetaan nyt tännekin esille.

 

1. Yksi leikkijöitä valitaan tai arvotaan kapteeniksi. Muut menevät vähän matkan päähän kapteenista kasvot häntä kohden.

2. Kapteeni sanoo: “Kapteeni käskee, hyppikää!” Ja kapteeni alkaa hyppiä ja näyttää esimerkkiä millä tavoin.

3. Muiden lekkijöiden pitää nyt mahdollisimman nopeasti hyppiä samalla tavalla kuin kapteeni. Kapteeni voi lopettaa hyppimisen, mutta muiden on jatkettava.

4. Kapteeni voi käskeä tekemään muuttamiakin temppuja niin, että niitä voi olla yhtäaikaa tehtävänä useita. Kunnes kapteeni sanoo vaikka :”Kapteeni käskee kaikki seis!” Jolloin kaikki käsketty lopetetaan. Tai hän sanoo kapteeni käskee: “Hyppiminen seis!” Jolloin vain käsketty toiminta lopetetaan ja muu jatkuu. Pienempien lasten kanssa kannattaa ehkäpä antaa vain yksi käsky kerrallaan.

Jos joku nyt ei tee kuten kapteeni on käskenyt, hän tippuu leikistä.

Näin jatketaan, kunnes jossain kohtaa kapteeni sanoo vaikka: “Taputtakaa käsiä.” Jos joku nyt taputtaa, tippuu hän leikistä pois.

Tarkoitus on tehdä vain ne temput missä kapteeni sanoo: “Kapteeni käskee…”

5. Viimeisenä pois tippunut on seuraava kapteeni.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tulosta lapsellesi nämä supersöpöt kissa värityskuvat

Nämä söpöt kisut kannattaa värittää huolellisesti. Niistä saa hienoja taideteoksia pikkuneidin (tai -herran) seinälle. Klikkaa kuvaa nähdäksesi täysikokoiset kissa värityskuvat.

Tikkutalo

Joskus on päiviä kun täytyy itse saada tehdä jotakin ulkona, eikä lapset muka keksi itsekseen mitään tekemistä.. Anna lapsille joku helppo aihe, kuten talo, auto,…

Helppo pussukka

Löysin niin ihanan helposti itse tehtävän pussukan, että minun on aivan pakko laittaa se tänne esille. Itseasiassa olin jo itse ajatellut teettää omalla jälkikasvullani tällaisen,…