Anopinkieli askartelu nukkekotiin

Anopinkieli on varmaan eräs tutuimmista huonekasveista. Vaan miten olisi anopinkieli askartelu nukkekotiin?

Tämä askartelu valmistuu erittäin yksinkertaisista tarvikkeista ja on vielä lisäksi helppo tehdä.

Lopputulos on ainakin omasta mielestäni varsin ihastuttava. Ministely on muutenkin mukavaa vaihtelua välillä.

Tämä kuvissa esiintyvä anopinkieli päätyi vanhimman tyttäreni koriste nukkekotiin tuomaan vihreää iloa taloon.


Tähän askarteluun tarvitaan:

Maalarinteippiä (tässä käytetty n.2 cm leveää)
Vihreä tussi (mielellään ei vesiliukoinen)
Askarteluliimaa
Sakset
Kuivattuja käytettyjä kahvinpuruja *
A4 paperi (värillinen ja lehdistä leikatut kuvat käyvät myös) ja paperiliima tai jokin pieni korkki tms
Ohutta pahvia tai kartonkia


1. Katkaise maalarinteipistä n. 30 cm pätkä ja jaa se 6 osaan jotka ovat n. 4-6 cm pitkiä.

Näistä osista tulee lehdet anopinkieleesi, tee toki halutessasi teipin osista lyhyempiä, jos et halua niin pitkälehtistä anopinkieltä.2. Taita katkaisemasi osat kahtia pituus suuntaan siten, että teippi siis liimaantuu itseensä kiinni.3. Väritä teipin palat molemmin puolin vihreällä tussilla lehden muotoa (ja jos haluat niin myös mahdollista kuviota) muistuttaen.

Itse käytin värjäämiseen ihan tavallisia vesiliukoisia tusseja. Ne toimivat hyvin, mutta käsittelyä ne eivät kestä, sillä väri tarttuu sormiin teipistä. Siksi kestävämpään väritykseen en suosittele vesiliukoisia tusseja.4. Leikkaa teippi palat lehtien muotoon.5. Valmista ruukku kasvillesi A4 paperista (jos käytät valmista ruukkua eli korkkia tms hyppää seuraavaan kohtaan) leikkaamalla paperista pituus suuntaan niin monta suikaletta, että saat aikaiseksi sopivan kokoisen ruukun. Itse käytin 6 kpl suikaleita.

Suikaleet voivat olla n. 0,5 cm leveitä.

Aloita rullaamalla suikaleen päästä se tiukalle rullalle ja jatka rullaamista hieman löyhemmin kunnes suikale loppuu. Lisää suikaleen päähän hieman paperiliimaa ja kiinnitä uusi suikale siihen painamalla se kiinni ja jatka sitten rullaamista ja suikaleiden lisäämistä tässä esitettyyn tapaan.

Rullaamisen lopputuloksena syntyy paperikiekko jonka halkaisija saisi tähän tarkoitukseen olla ehkä n 1,5 – 2 cm. Kun tähän mittaan on päästy, liimaa suikaleen pää kiinni.

Tökkää varovasti kiekkoa keskeltä esimerkiksi kynällä ja muotoile varovasti kiekosta ruukku. Varo ettet tökkää liikaa, ettei kiekkosi purkaudu kerrosten lipsahtaessa pois paikoiltaan!

Voit liimata ruukun pohjaan pienen pyöreän pahvi tai kartonki palasen helpottamaan ruukun pystyssä pysymistä. Tee palasta siis ruukkusi pohjan kokoinen. Pohjasta kannattaa tehdä kuitenkin sen verran leveä (ehkä n.1 cm), että ruukkusi ei kaadu kasvin lehtien painosta. Anna liimauksen kuivahtaa.Jos haluat, ruukun voi koristella tässä kohtaa esimerkiksi tusseilla. 

6. Laita ruukkuusi askarteluliimaa ja ripottele kuivia kahvinpuruja päälle mullaksi.Itse koin hyväksi laittaa ensin ruukkuun hieman yli puolet liimaa ja sen jälkeen vähän puruja ja jälleen hieman liimaa ja lisää puruja, kunnes ruukkuni oli täysi.

Jos käytät ruukkua, joka on ehkä liian syvä liimalla täyttämiseen ja liimaa kuluisi täyttämiseen turhaan, voit laittaa ruukun pohjalle tiukkaan painetun paperi- tai foliotollon täytteeksi. Sen jälkeen jatkat täyttämistä liimalla ja puruilla tässä ohjeessa esitettyyn tapaan.

7. Tökkää vielä edellisestä kohdasta märkään liima-kahvinpuru seokseen kasvisi lehdet.

Tue kasvi jotakin vasten kuivumisen ajaksi niin ruukkusi ei vahingossa kaadu ja saat lehdet aseteltua haluamaasi asentoon niin etteivät ne valahda liian alas.Liimauksen kuivuttua, ei muuta kuin sisustamaan!* Vinkki! Saat kahvinpurut käytön jälkeen helposti kuivumaan kun levität pienen määrän (esim tl tai reilu sellainen) puruja talouspaperin päälle ja annat olla siinä seuraavaan päivään. Kuivumista voi nopeuttaa vaihtamalla paperia, hajottamalla purukasaa yhä pienempiin ja pienempiin osiin ja pyörittelemällä puruja välillä, näin saat kuivia puruja ahkeruudesta riippuen jo tunnissa tai muutamassa tunnissa.

Seuraavaan anopinkieleeni ajattelin kokeilla teippien taittelun yhteydessä (kohdassa 2.) laittaa samalla ohutta rautalankaa lehden keskelle (keskiruodiksi), jotta lehtiä voisi vieläkin enemmän muotoilla sitten valmiina. En tiedä kuinka se toimii, mutta pitäähän sitä kuitenkin koittaa!

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Aiheet: Avainsanat:

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Rosvo ja poliisi leikki

Rosvo ja poliisi on itselleni erittäin tuttu leikki, sillä koulun piha oli kuin luotu siihen. Periaatteessa rosvo ja poliisi -leikki on eräs versio hipasta (tai…

Pallon heittopeli

Tämä on varmaan ainakin yksi helpoimmista itse tehtävistä peleistä mitä tiedän. Kuitenkaan välttämättä ei tule mieleen tehdä tällaista. Itsekin muistin idean vasta jokin aika sitten,…

Helpot kivi- ja lehtieläimet askartelu

Varmaankin kaikille tuttujen käpylehmien lisäksi ulkoleikkeihin voi askarrella yhdessä lasten kanssa helppoja kivi ja lehtieläimiä. Osa hauskuudesta onkin materiaalien etsimisessä. Sillä on mukavaa etsiskellä eri…