Koristejäät

Tämä on mitä mainioin idea hellepäivien pikku tutkijoille tai juhliin.

Törmäsin tähän jääpala ideaan alunperin jossain netissä olevalla englanninkielisellä sivulla. Pidin ideaa hyvänä, joten sitä oli pakko kokeilla itse.

Koska en omista mitään valtaisaa kukkapenkkiä tai istutusta, lähdimme 4-vuotiaani kanssa etsimään kukkia sieltä täältä kävelylenkin varrelta. Kukkia ym kertyikin melkoinen nippu, kun 4-vuotiaani oli tästä hommasta niin innoissaan.

Alkuperäisessä jutussa oli jäädytetty vähän kaikenlaista. Itse en kokeillut kuin kukkia, koska niitä oli yli tarpeenkin. Tosin lisä somisteena käytin joitain lehtiä, kuusen kerkkiä ja neulasia tai siis sellaisia pätkiä jotka joskus oli kerkkiä.. Ehkä seuraavalla kerralla voisi kokeilla joitan somia pikku kiviä tai koittaa värjätä jääpaloja vaikkapa elintarvikeväreillä.

Lisäksi siinä alkuperäisessä jutussa oli käytetty jäähdyttämiseen ihan tavallisia muovisia lasten mukeja. Itse koin ne hankaliksi koska omalla 4-vuotiaallani ei riittänyt kärsivällisyyttä asetella kukkia syvälle mukiin niin huolellisesti kuin pitäisi, että pysyisivät siellä. Ja minun apuni taas.. Ei tule kuuloonkaan.. Sitäpaitsi pienet luonnon kukat yms tuntuvat lähtevän kellumaan herkästi niin “isossa” tilassa. Tämän lisäksi tuollaiset sydämen tms malliset jäät ovat mielestäni paljon koristeellisempia.

Käytin näistä syistä siis omassa jäädyttämisessä silikonista muffinssivuokaa jossa on kahdeksan sydämen mallista koloa.

1. Asettele kukat huolellisesti astian pohjalle, pieneenkin tilaan kannattaa laittaa aika monta. Pysyvät paremmin paikoillaan sillä tavalla.

Oman 4-vuotiaani kanssa sain tehtyä diilin että minä ojennan ja katkon kukat ja hän laittaa ne paikoilleen.

2. Jos käytät silikonista vuokaa, aseta se tarjottimelle valmiiksi. Ota sitten kannuun vettä ja kaada siitä varovasti kukkien päälle.

Tässä vanhemman apu saattaa olla tarpeen.

Jos kukat kuitenkin kaikesta huolimatta nousevat pintaan, painele niitä varovasti takaisin. Jos olet tekemässä näitä leikki- ja tutkimistarkoitukseen, ei se haittaa vaikka jäät ei niin täydellisiä sitten olisikaan.

3. Jos käytät silikonista vuokaa, nyt se on helppo laittaa pakastimeen tarjottimineen päivineen. Anna pakastua.

4.  Kumoa vuoka tai muu astiasi tarjottimen päälle ja anna palojen sulaa irti vuoasta, silikonisessa vuoassa on se hyvä puoli että asiaa voi auttaa painamalla vuoan pohjasta varovasti.

Nyt voi leikki alkaa. Leikkiminen onnistuu tietenkin ihan pieniltäkin, kunhan valvoo ettei mitään mene suuhun.

Ideana kesäjuhliin: Näihin voisi pakastaa esim viinimarjoja lehtineen, sitruunan tai limen siivuja, joitain yrttejä kuten sitruunamelissaa tms. Ja käyttää sitten boolin tai juoman viilentämiseen tai koristuksena ihan muuten vaan.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Tee se itse paperikori mainospostista

Koska lähes jokaiseen kotiin kiikutetaan erilaista mainospostia, niin aloin etsimään tapoja hyödyntää sitä muutoinkin, kuin kuskaamalla paperinkeräykseen. Mieleeni tuli sitten ajatus tee se itse paperikori…

Helppo paperirusetti sanomalehdestä

Eräänkin kerran piti pikapikaa saada paketti somistettua jollakin, eikä kotoa löytynyt mitään millä saisi homman hoidettua.. . Kotoa kumminkin löytyy yleensä teippiä, sakset ja sanomalehtiä,…

Tee se itse liisteri askarteluun

Liisteri on liiman kaltainen aine, jota käytetään joissain askarteluprojekteissa. Liisteriä voi toki ostaa valmiina maalaustarvikeliikkeistä yms. Mutta jos liisteriä ei nyt halua lähteä ostelemaan tai…

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments