Koristejäät

Tämä on mitä mainioin idea hellepäivien pikku tutkijoille tai juhliin.

Törmäsin tähän jääpala ideaan alunperin jossain netissä olevalla englanninkielisellä sivulla. Pidin ideaa hyvänä, joten sitä oli pakko kokeilla itse.

Koska en omista mitään valtaisaa kukkapenkkiä tai istutusta, lähdimme 4-vuotiaani kanssa etsimään kukkia sieltä täältä kävelylenkin varrelta. Kukkia ym kertyikin melkoinen nippu, kun 4-vuotiaani oli tästä hommasta niin innoissaan.

Alkuperäisessä jutussa oli jäädytetty vähän kaikenlaista. Itse en kokeillut kuin kukkia, koska niitä oli yli tarpeenkin. Tosin lisä somisteena käytin joitain lehtiä, kuusen kerkkiä ja neulasia tai siis sellaisia pätkiä jotka joskus oli kerkkiä.. Ehkä seuraavalla kerralla voisi kokeilla joitan somia pikku kiviä tai koittaa värjätä jääpaloja vaikkapa elintarvikeväreillä.

Lisäksi siinä alkuperäisessä jutussa oli käytetty jäähdyttämiseen ihan tavallisia muovisia lasten mukeja. Itse koin ne hankaliksi koska omalla 4-vuotiaallani ei riittänyt kärsivällisyyttä asetella kukkia syvälle mukiin niin huolellisesti kuin pitäisi, että pysyisivät siellä. Ja minun apuni taas.. Ei tule kuuloonkaan.. Sitäpaitsi pienet luonnon kukat yms tuntuvat lähtevän kellumaan herkästi niin “isossa” tilassa. Tämän lisäksi tuollaiset sydämen tms malliset jäät ovat mielestäni paljon koristeellisempia.

Käytin näistä syistä siis omassa jäädyttämisessä silikonista muffinssivuokaa jossa on kahdeksan sydämen mallista koloa.

1. Asettele kukat huolellisesti astian pohjalle, pieneenkin tilaan kannattaa laittaa aika monta. Pysyvät paremmin paikoillaan sillä tavalla.

Oman 4-vuotiaani kanssa sain tehtyä diilin että minä ojennan ja katkon kukat ja hän laittaa ne paikoilleen.

2. Jos käytät silikonista vuokaa, aseta se tarjottimelle valmiiksi. Ota sitten kannuun vettä ja kaada siitä varovasti kukkien päälle.

Tässä vanhemman apu saattaa olla tarpeen.

Jos kukat kuitenkin kaikesta huolimatta nousevat pintaan, painele niitä varovasti takaisin. Jos olet tekemässä näitä leikki- ja tutkimistarkoitukseen, ei se haittaa vaikka jäät ei niin täydellisiä sitten olisikaan.

3. Jos käytät silikonista vuokaa, nyt se on helppo laittaa pakastimeen tarjottimineen päivineen. Anna pakastua.

4.  Kumoa vuoka tai muu astiasi tarjottimen päälle ja anna palojen sulaa irti vuoasta, silikonisessa vuoassa on se hyvä puoli että asiaa voi auttaa painamalla vuoan pohjasta varovasti.

Nyt voi leikki alkaa. Leikkiminen onnistuu tietenkin ihan pieniltäkin, kunhan valvoo ettei mitään mene suuhun.

Ideana kesäjuhliin: Näihin voisi pakastaa esim viinimarjoja lehtineen, sitruunan tai limen siivuja, joitain yrttejä kuten sitruunamelissaa tms. Ja käyttää sitten boolin tai juoman viilentämiseen tai koristuksena ihan muuten vaan.

Puuhakerhossa tapahtuu

Vinkki!

Osa nettiselaimista skaalaa värityskuvat pienemmäksi, kun niitä yrittää tulostaa. Tallenna kuva omalle koneelle ja tulosta esim. Windowsin kuvan katseluohjelmasta, niin kuva on A4-kokoinen.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua

Synttärikutsukortit

Joskus tuntuu että omat ideat on ihan loppu. Varsinkin kun on monta lasta, niin jotenkin tuntuu tympeältä käyttää samaa ideaa kaikkien kutsujen kanssa.. Niinpä lähdin…

Paperilaatikko osa 1

Paperilaatikko origami on niin helppo ja kiva tehdä, että näitä tekee ihan ilokseen. Rasian tekoon voi tietysti käyttää melkeinpä mitä tahansa paperia. Kokeile vaikkapa sanomalehteä,…

Traktori piirros askartelu

Tämä hauska traktori piirros askartelu on tosi helppo ja hauska tehdä vaikkapa pienenkin kanssa yhdessä. Vähän isompi lapsi osaa varmasti tehdä tämän itsekin. Kuvissa esiintyvä…